Bilecik’te yaklaşık iki yıl önce öğrenci kabul etmeye başlayan Osmanlı Yatılı Erkek Hafızlık Kur’an Kursu, ilk mezununu verdi. 13 yaşındaki Vahap Oktan, hıfzını tamamlayarak hafız oldu.

Aynı zamanda Dursun Fakıh İmam Hatip Ortaokulu 7. Sınıf Öğrencisi olan Oktan, hafızlık eğitimini 11 ay gibi kısa bir sürede tamamladı.

Kursla ilgili açıklamalarda bulunan İl Müftüsü Necati Akkuş, ilk hafızın yetişmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yaklaşık 40 öğrencinin kursta eğitimlerine devam ettiğini belirten Akkuş, sözlerine şöyle devam etti:

“Önümüzdeki yıl inşallah 60 öğrenci bu kursumuzda hafızlık eğitimi alacak. Bu yıl ramazan ayında bazı camilerimizde ezberden mukabele okuyan öğrencilerimiz oldu. İnşallah önümüzdeki yıl tüm camilerimizde bu hafızlarımız tarafından mukabeleler okunacak. Osmanlı'nın doğduğu bu topraklarda hafız yetiştirmek için attığımız tohum, bir çınar gibi büyüyecek inşallah. Bileciklilere bir müjde daha vermek istiyorum; Kız yatılı Hafızlık Kur'an kursumuz da bu yaz inşallah açılacak."

Editör: Mehmet Çalışkan