‘Peygamberimiz ve Aile’ konulu konferans

Bilecik Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen ‘Peygamberimiz ve Aile’ konulu konferansa, Prof. Dr. Cevat Akşit konuşmacı olarak katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açış konuşmasını İl Müftüsü Necati Akkuş yaptı.

Sonrasında kürsüye gelen Prof. Dr. Cevat Akşit, imanın bir bütün olduğunu ve parçalanamayacağını belirterek, ‘Kur’an-ı Kerim’e inanılmazsa Mümin olunamaz.’ dedi.

Türk milletinin, 926 yılında Müslüman olduğunu ve örfleriyle, adetleriyle, karakterleriyle İslam’ın birçok hükmünde birleştiğini dile getiren Prof. Dr. Akşit şöyle devam etti:

“Toplumun çekirdeği ailedir. Ailede güzel geçim Allah'ın en sevdiğidir. Peygamber sevgisini unutmayalım. İslam, insan nizamının, düzeninin kıyamete kadar devam etmesi için gereklidir. Kâinat nizamının devamı, insan nizamına bağlıdır. Allah, insan neslinin devamı içinde tek yol kabul etmiş; evlenmek. Evlenme çağına gelen uygun adamlarınızı evlendirin. Aile yuvası kurulmasını Cenab-ı Allah emrediyor. Çocuk sesi olan yere melekler gelir, bereket gelir. Çocuklarınıza kötü örnek olmayın.”      

Vali Bilal Şentürk ise ‘millet ve devlet olarak, daha güçlü olabilmek için temel çekirdeğin aile olduğunu’ söyledi.

- 4-6 yaş grubu Kur’an kursları genç fidanlarımıza can suyudur

Bilecik Müftülüğü 4-6 yaş grubu Kur’an kurslarına bir yenisini daha ekledi.

Yapımı tamamlanan Küplü Dursun Öztulum 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursu hizmete açıldı.

Açılış törenine Vali Bilal Şentürk ve eşi Münevver Şentürk, İl Müftüsü Necati Akkuş, İl Jandarma Komutanı Uysal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, Müftülük personeli, din görevlileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Necati Akkuş; “4-6 yaş grubu Kur’an kursları genç fidanlarımız için can suyudur.” dedi.

Vali Bilal Şentürk ise “Çocuklarımız burada çekirdekten dinlerini doğru bir şekilde öğrenecekler.” dedi.

Konuşmaların ardından Küplü Dursun Öztulum 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursu’nun açılışı gerçekleştirildi.

Müftü Akkuş personelle vedalaştı

Öte yandan yaş haddinden emekliye ayrılacak olan Bilecik Müftüsü Necati Akkuş, Kasım ayı toplantısında personelle son kez bir araya geldi.

Müftü Akkuş, toplantının ardından personelle vedalaştı.

Editör: Mehmet Çalışkan