"O gençler mağaraya sığınmışlar ve “Rabbimiz! Bize katından rahmet gönder ve bize içinde bulunduğumuz durumdan bir çıkış yolu göster!” demişlerdi.” (Kehf-10)

Hiç olmadığı kadar bilginin, iletişimin kötülüğün/iyiliğin çok hızlı yayılma imkânı bulduğu bir zaman diliminde yaşıyoruz. Kavramların yeniden yorumlandığı, teknolojinin korkutucu bir şekilde her şeyin ruhunu ele geçirmeye çalıştığı 21. Yüzyılda; eski güzel sıcak aile ortamlarından, mahalle dayanışmalarından bahsederek ruhumuzu kendine çeken bu girdaplara kapılmaktan kendimizi alıkoyamıyoruz. Her nesli başka bir sosyal medya akımına kaptırırken konuşmalarımız bunun farkında olduğumuz düşüncesini uyandırsa da maalesef yeni nesillerimizin birçoğunu dijital girdaplara kapılmaktan koruyamıyoruz. Farklı yaş aralıklarını kümeleyerek her kümeye bir isim verip başına bilimsel bir cümle yerleştirip konunun vahametini enine boyuna konuşurken bir yandan da nesillerimizi sosyal medya akımlarına kaptırmaya devam ediyoruz.

Gençlik bir çıkış arıyor. Çıkış ararken aralık bulduğu her kapıdan kafasını uzatıp bakmaktan geri durmuyor. Baktığı kapının ardında gördükleri nefsini tatmin ettiği zamanlarda o kapıyı bir kurtuluş kapısı olarak değerlendirebiliyor. Bu kapılardan biri yakın zamanda başlayan, çocuk ve gençlerimize ardına kadar açılan Yaz Kur’an Kursları...

Yaz Kuran Kursları değerli hocalarımızın gençlere ulaşabilmesi iletişim kurabilmesi için en güzel fırsatlardan bir tanesi. Kur’an Eğitimi gölgesinde en bereketli diyalogların gerçekleştiği, çocuklar ile yapılan etkinlikler ile en güzel çocukluk anılarının biriktirildiği Yaz Kuran Kursları bu yaz, salgın sebebi ile geçen sene verilen aranın ardından camilerde ve Kuran Kurslarımızda tekrar başladı. Fiziki mesafeye dikkat edilerek kalplerin olabildiğince birbirine yaklaştığı bir ortamda gerçekleşen Yaz Kur’an Kurslarında “ Bir buçuk ayda çocuğum/öğrencim ne öğrenebilir ki?” gibi düşüncelere kapılmadan gereken önemi göstererek, takibini yaparak gençler ve çocuklarımızın Yaz Kuran Kurslarından en iyi eğitimi alabilmeleri için el ele vererek gayret göstermeliyiz. Bizim sahiplenmediğimiz çocuklarımızı birileri sahiplenip onlara istemediğimiz farklı kapıları araladığında pişmanlık hissetmemek adına çocuklarımızın ahlaki yapılarının en doğru şekilde şekilleneceği güzel ve temiz arkadaşlıklar kuracağı ortamlar olan camilerimiz ve Kuran Kurslarımızdan faydalanmalarını sağlamak geleceğimize yapacağımız en güzel yatırımlardan bir tanesidir. “En Hayırlınız Kur’an’ı öğrenen ve öğretenlerinizdir.” Hadisi şerif i bu eğitimin En Hayırlılardan olmak için bir kapı olduğu mesajını veriyor.

“Z kuşağı” şeklinde isimlendirilen gençliğe ve çocuklarımıza sahip çıkarak onların Z değil “Bizim Çocuklar” olduklarını ispat etmeliyiz. Gençlerimize ulaşabilmek adına 21. Yüzyılın dijital dilini anlamaya gayret göstermeli ve gençler ile olan iletişimimizin temellerini Yaz Kuran Kurslarımızda atarken sonrasında her geçen gün iletişimi koparmayarak ve güçlendirerek gençlerimizi çağın yalnızlığına terk etmemek adına projeler üretmeliyiz. Ürettiğimiz projelerimiz ile geleceğe yatırım yaparken batılın alanını daraltmalı, çocuklarımız/gençlerimiz yani geleceğimiz üzerinde olan etkilerini en aza indirme gayreti içerisinde olmalıyız.  Bi “Z” ne deme lüksümüzün olmadığı bir çağda çocuklarımızı ve gençlerimizi korumanın geleceği inşa etmek demek olduğunu unutmamak, gençliği anlamak ve gençliğe anlam katmaları için gayret göstermek en önemli işimiz olmalıdır. Batıl ile mücadele etmenin en etkili yollarından birinin gençliğe yönelik hizmetlerin olduğunu unutmamalıyız.

Selam Ve Dua İle ...