Bayburt İl Müftülüğü organizesinde inşa edilen Valide Camii ve Terzi Mustafa Efendi 4-6 Yaş Kur’an Kursu dualarla hizmete açıldı.

Hayırsever Mangan ailesinin destekleriyle yapımı tamamlanan Valide Camii ve Terzi Mustafa Efendi 4-6 Yaş Kur’an Kursu için açılış töreni düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende konuşan Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, "Çocukların Kur’an eğitimi alması için cami yanında yaptırılan binanın çok önemli bir ihtiyacı karşılayacağına inanıyorum. Bizler için en önemlisi de 4-6 Yaş Kur’an kurslarında eğitim alacak öğrencilerimizin gerçekten çok kaliteli bir ortama kavuşacak olmalarının mutluluğunu yaşıyoruz. 4-6 yaş Kur’an kursları başta olmak üzere Kur’an kurslarının, İmam Hatip Liselerinin, ilim ve irfan yuvalarının gelişimi bizleri çokça memnun ediyor. Bu memnuniyetimizi de buradan ifade etmek istiyorum. Bu vesileyle annelerinin vasiyeti üzerine bu güzel eseri yapan Mustafa Mangan, Mihmail Mangan Bey ve ailelerine çok teşekkür ediyorum." dedi.

Bayburt İl Müftüsü Hasan Başoğlu ise "Allah’ın mescitlerini ancak Allah’a ve ahiret gününe inanan, namazını kılan, zekatını veren ve yalnız Allah’tan korkup çekinen kimseler imar ederler.' ayet-i kerimesini hatırlatarak, "Sevgili Peygamberimiz (s.a.s) üç kişinin amel defterinin kapanmayacağını müjdeliyor. Bunlardan birisi sadakayı cariye bir diğeri de geride hayırlı bir evlat bırakmak. Mangan ailesi güzel bir cami ve hemen caminin yanı başında son derece donanımlı ve modern bir 4-6 yaş Kur’an kursu inşa ederek çok güzel bir sadakayı cariye yaptılar. Çocuklarımızın küçük yaştan itibaren cami merkezli bir eğitim kurumunda vatana millete ve dini mübini İslam’a hayırlı bireyler olarak yetişmelerine vesile olacaklar inşallah." diye konuştu.

Ardından konuşan Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, "Eskiden kuzeyden Bayburt'a girildiği zaman, Süleymaniye Camii bizi karşılardı. Daha sonra Hazreti Ebubekir Camii bu görevi devraldı. Sonra Fatih Sultan Mehmet Camii ve şimdi de Valide Camii Bayburt’a gelen konukları karşılayacak. Bu eseri Bayburt halkına kazandıranlara yürekten teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından yapılan dua ile Valide Camii ve Terzi Mustafa Efendi 4-6 Yaş Kur’an Kursu'nun açılışı gerçekleştirildi.

Törene, İl Emniyet Müdürü Ayhan Bodur, Özel İdare Sekreteri Hayrettin Koçyiğit, Göç İdaresi Müdürü Hüsnü Yağmur, Devlet eski Bakanı Faruk Özak, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan