Bayburt İl Müftülüğüne bağlı Merkez Kaleardı Yatılı Erkek Kur’an Kursu’nda iftar programı düzenlendi.

İftar programında hafız adaylarına seslen Vali Cüneyt Epcim, “Bayburt nüfusuna oranla çok sayıda hafız yetiştiren bir ilimiz. Bu durum bizleri çok sevindiriyor. Nüfusa oranla hafız adaylarının çok olması olması, Bayburt için çok önemli bir başarıdır.” dedi.

Vali Epcim, “Ramazan ayı Kur’an ayıdır. Bayburt’ta Ramazan ayının buna yakışır şekilde geçirildiğine inanıyoruz. Burada sizler de Kur’an öğreniyorsunuz. Aynı zamanda hafız adayısınız. Sizlerle gurur duyuyoruz. Şuna inanıyoruz ki memleketimizin sizler gibi pırıl pırıl Kur’an eğitimi almış gençlere, hafızlara ihtiyacı var. Ülkemizin sizlere gerçek manada ihtiyacı var.” ifadelerini kullandı.

“80 bin nüfuslu bir yerde altı yüze yakın hafız adayının olması büyük bir başarıdır”

Bayburt Valiliği olarak öğrencilerin durumunu yakından takip ettiklerini belirten Epcim, “80 bin nüfuslu bir yerde altı yüze yakın hafız adayının olması büyük bir başarıdır. Bu sonuç Bayburt’un irfan ve hikmet göstergesidir. Bu noktada da Bayburt'la ve sizin gibi hafız adaylarımızla ne kadar gurur duysak azdır. Sizleri bundan sonra da desteklemeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Müftü Başoğlu: Önceki dönemlere oranla hafız sayımızı yaklaşık altı kat artırdık

İl Müftüsü Hasan Başoğlu ise “Kur’an kurslarımızın gerek öğrenci gerekse inşaat kapasitelerini her geçen gün artırmaya gayret ediyoruz. İnşallah bu son üç yılda hafız olan 180 hafızımız için icazet törenimiz olacak. Bu sayıyı önceki dönemlere oranla yaklaşık altı kat artırdık. Kurs sayısındaki artışla öğrenci kapasitemiz ve hafız sayımız arttı. Buna bağlı olarak çevre illere gitmek zorunda kalan hafız adaylarının sayısı azaldı. Kurslarımızın her birinin sahibi Bayburt halkıdır. Bu kurslar ve bu evlatlarımızı ara ara ziyaret edip, kendilerini görmenizi sizlerden istirham ediyorum.” dedi.

Öğrenciler tarafından okunan hatimlerin duasının yapılmasıyla program sona erdi.

İftar programına Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Seyhan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, hayırseverler ve Kur'an kursu hocaları katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan