Bayburt İl Müftülüğü, 6,6 şiddetinde depremin yaşandığı İzmir'de depremden etkilenen ailelere destek olmak amacıyla yardım kampanyası başlattı.

Valilik koordinasyonunda başlatılan yardım kampanyasında İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Bayburt Şubesince, hayırseverlerin bağışladığı toplanan malzemeler, İzmir'e gönderilmek üzere valiliğe teslim edildi.

Konu ile ilgili Diyanet Haber'e bilgi veren İl Müftüsü Hasan Başoğlu, "Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, yaralanan kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Depremden etkilenen İzmirli kardeşlerimizin acı ve sıkıntılarını bir nebze olsun hafifletmek amacıyla İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Bayburt Şubesi olarak Valiliğimizin organizesinde bir yardım kampanyası başlattık. Böyle zor günlerde hep birlikte tek yürek olan necip milletimize teşekkür ediyorum. Dün COVID-19 salgınında ve Elâzığ depreminde olduğu gibi bugünde İzmir’i yalnız bırakmayan güzide teşkilatımızı ve kıymetli personelimizi tebrik, sayın Valimize bizleri böyle organizasyonlarda birleştirdiği ve desteklediği için teşekkür ediyorum. Rabbim ülkemizi milletimizi her türlü afetten, kazadan, beladan muhafaza eylesin." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan