Virüs salgınıyla mücadelede Vefa Sosyal Destek gruplarına destek veren Bayburt İl Müftülüğü, salgından etkilenen ailelere destek olmak için din görevlilerinin katkılarıyla yardım kampanyası başlattı.

"Bu Ramazan Benim de Bir Kardeş Ailem Olsun" sloganıyla başlatılan yardım kampanyası kapsamında din görevlilerinin katkılarıyla hazırlanan 450 adet gıda paketi ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Yapılan yardımlar hakkında Diyanet Haber'e açıklamalarda bulunan İl Müftüsü Hasan Başoğlu, şunları söyledi:

"Diyanet İşleri Başkanlığı personeli, ülke genelinde olduğu gibi Bayburt'ta da halkımızın yanında ve onlara hizmet götürmektedir. Bu çerçevede, vefalı din gönüllülerimizle birlikte Covid-19 salgını nedeniyle iş yerlerinin kapanması dolayısıyla ve vatandaşlarımızın yetkililerin uyarı ve telkinleri ile evlerinde kaldıkları bu zaman diliminde, normal zamanlardan daha fazla maddi ve manevi desteğe ihtiyacı var. Bizler de Diyanet İşleri Başkanımızın talimatları, Valimizin himaye ve destekleri ile Vefa Sosyal Destek İletişim Merkezi'yle eşgüdüm halinde, onlara maddi ve manevi destek olabilmek için iki proje uygulamaya koyduk. 

Birincisi; 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan 10 bin 64 vatandaşımıza ulaşmaktı. Hamdolsun, iki hafta gibi bir sürede 7 binin üzerinde vatandaşımıza ulaştık. 

İkincisi ise camilerimizi, Kur'an kurslarımızı, hayır ve hasenatlarımızı bu zamana kadar birlikte yaptığımız, şu anda bu salgın nedeniyle sıkıntıya uğrayan vatandaşlarımıza vefa göstermek bize düşer dedik. Ve her bir görevlimiz en az bir koli parasını halkımızın her an yanında olan Türkiye Diyanet Vakfına bağışlayarak burada biriken paralar ile Bayburtumuzun temel dinamiği olan mahalle bakkallarımızdan bu kumanyaları almak oldu.'' 

Müftü Başoğlu; "160 personelimiz, 'Bu Ramazan Benim Bir Kardeş Ailem Olsun' dedi. Ve 450 adet gıda paketi hazırlandı. Ramazan ayı arifesinde kardeş ailelere ulaştırmaya başladık. Doğumdan ölüme her zaman halkımızın yanında ve onlarla iç içe bir aile olan vefalı din gönüllüsü meslektaşlarıma teşekkür ediyor, salgını bir an önce ülkemizden ve insanlıktan uzaklaştırılmasını, Ramazan ayını hayırlı olmasını, tüm sıkıntılarımızdan kurtulmamıza vesile olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum." ifadelerine yer verdi.

Editör: Mehmet Çalışkan