Bayburt İl Müftülüğü tarafından Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bir program düzenlendi.

İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açış konuşmasını İl Müftüsü Hasan Başoğlu’nun eşi Zehra Başoğlu yaptı.

Zehra Başoğlu, “Rahman’ın kulları olma ortak zemininde ve Allah katında takva ile kıymet kazanma hedefinde kadında erkekte eşittir. Referansını Kur’an ve sünnetten alan hayat ölçüleri ve davranış biçimleri geliştirmek elbette ilim ve irfan yoluyla olacaktır. Hz. Peygamber döneminde kadınların eğitimine verilen önemin İslam medeniyetindeki güzel ve derin izlerini görmek mümkündür. Ancak sonraki dönemlerde yanlış algı ve geleneğinde olumsuz tesirleri neticesinde kadını cahil bırakmanın nelere mal olduğunu izlemekte çok acı olmuştur.” ifadelerini kullandı.

“Geçmişten Geleceğe Kadın ve Toplum” temalı sunumunu yapmak üzere kürsüye gelen İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Koordinatörü Helime Aydoğan ise şunları kaydetti:

“Müslüman, aile hayatını Kur’an ve sünnet üzerine inşa etmelidir; yüce dinimiz İslam’ın emir ve yasaklarını iyi anlamalı, yaşamını Kur’an ve sünnete göre sürdürmelidir. Müslüman, Kur’an’dan uzaklaştıkça aile hayatında ve günlük yaşamında sarsılmalar olur. Müslüman, zamanla sarsılan hayat dengesini Kur'an'da bulmalı, problemlerinin çözümünü sünnette aramalıdır. Müslüman problemlerinin çözümünü Allah’ın emrine, Peygamberimizin (s.a.s.) sünnetine, akıl ve sağduyunun sesine kulak vermeden bir takım safsatalarla çözmeye çalışınca kadına şiddet ortaya çıkmıştır.

Bizim rehberimiz Kur’an ve sünnettir. Yüce dinimiz İslam, sağlıklı bir evliliğe ve mutlu bir aile kurmaya büyük önem vermiştir. Peygamberimiz (s.a.s.) ‘Evleneceğiniz eş konusunda seçici davranın, denginizle evlenin. Kızlarınızı da emsalleriyle evlendirin.’ buyurmuştur. Bizler bu bağlamda yuvamızı kurmaya gayret etmeliyiz. Aile hayatımızı kurarken gündelik menfi heveslerimize göre değil, Kur’an ve sünnet ışığında ailemizi dünyadaki cennetimiz kılacak şekilde bir seçim yapmalıyız. Sağlam bir toplumun temeli, sağlam bir ailedir. Sağlam bir aile ise bilgili ve saliha bir kadınının şefkatli ellerinde yetişir.” 

Diyanet Gençlik Merkezi'nde düzenlenen programa İl Müftüsü Hasan Başoğlu’nun eşi Zehra Başoğlu, Kur'an kursu öğreticileri, üniversite öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.


 

Editör: Mehmet Çalışkan