Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Suriye'de savaş mağduru ailelere yönelik, "Bir İyilik, Sıcak Bir Yuva" sloganıyla inşa edilen İyilik Konutları’na, 4-6 yaş grubu Kur'an kursu öğrencilerinden anlamlı destek geldi.

Bayburt Müftülüğüne bağlı Gençosman 4-6 yaş grubu Kur’an Kursunda eğitim gören minikler, Türkiye Diyanet Vakfının savaş mağduru aileler için inşa ettiği İyilik Konutları’na kumbaralarını bağışladı.

Suriye'de inşa edilen İyilik Konutları'nın maketini kumbaraya çeviren minikler, kumbarada biriktirdikleri harçlıklarını Kur’an kursu öğreticileri Gülsüm Özkan, Ayşe Şimşek, Şükran Yumak ve Hülya Çelebi’nin nezaretinde İl Müftüsü Hasan Başoğlu’na teslim ettiler.

Miniklerin İyilik Konutu kumbarasını teslim alan Müftü Başoğlu, “Yaşları küçük ama yürekleri büyük bu sevgili evlatlarımızı, onları yetiştiren kıymetli ailelerini ve hocalarını tebrik ediyorum. Mazlumlara şefkat elini uzatmayı kendisine şiar edinen aziz milletimizin yediden yetmişe her ferdi, yoksula bir lokma aş, açıkta kalana sıcak bir yuva olmuştur. Bu yüce duygularla yetişen sevgili evlatlarımızın her daim mazlumun yanında, zalimin karşısında olmalarını, Din-i Mübin-i İslam’a, vatana ve millete hayırlı bireyler olmalarını Rabbimden niyaz ederim.” ifadelerini kaydetti.

Editör: Mehmet Çalışkan