Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Suriye'nin İdlib kentinde savaş mağduru aileler için "Bir İyilik, Sıcak Bir Yuva" temasıyla inşa edilen İyilik Konutları'na destek artarak devam ediyor.

İl ve ilçe müftülükleri, düzenledikleri kampanyalarla "İyilik Konutları" projesine destek oluyor.

Bu kapsamda Bayburt İl Müftülüğü koordinesinde yazılı ve görsel tanıtımları yapılan kampanya ile din görevlileri ve hayırseverler, 28 konut bedeli bağışta bulundu.

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından "Bir İyilik Sıcak Bir Yuva" temasıyla sürdürülen "İyilik Konutu" projesine destek olmak amacıyla yardım kampanyası başlattıklarını ifade eden İl Müftüsü ve TDV Bayburt Şube Başkanı Hasan Başoğlu, “Aziz milletimiz her daim mazlum milletlerin umudu olmuştur. Dünya coğrafyasında çaresiz kalan, umutları tükenen, zalimlerin zulmüyle hayatı kararan bütün mazlumlar ay yıldızın ışığını, necip milletimizin şefkatli yüreğini beklemektedir. Suriye’de savaşın başladığı 2011 yılından beri İl Müftülüğümüz ve TDV Şubemiz çeşitli kampanyalarla savaş mağduru vatandaşlara yardım elini uzatmıştır. Hayırsever vatandaşlarımızla mazlumlar arasındaki en güvenilir köprü olmuştur. Bugünde  “İyilik Konutları” kampanyasına destek vererek İdlibli mazlumlara sıcak bir yuva kurmuştur.” dedi. 

Kampanyaya duyarsız kalmayarak destek veren din görevlileri ve hayırsever vatandaşlara teşekkür eden Müftü Başoğlu, “Yüce Rabbim! Zalimlerin eliyle imha edilen beldeleri şefkat eliyle imar eden hayırsever milletimizi bahtiyar eylesin. İşgal edilen bölgeleri başarılı operasyonları ıslah eden kahraman ordumuzu muzaffer eylesin.” ifadelerini kaydetti.

Editör: Mehmet Çalışkan