Koronavirüs salgını nedeniyle Türk vatandaşların yurt dışından getirilerek Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında gözetim altına alındığı illerden biri de Ağrı olmuştu.

KYK yurtlarında karantina altına alınan vatandaşlara destek olmak amacıyla Ağrı İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Ağrı Şubesince Kur'an-ı Kerim ve Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından kitaplar hediye edildi.

"Karantina günlerinde kitabın en iyi arkadaş olacağını" belirten İl Müftüsü Tandoğan Topçu, şunları kaydetti:

"Kitap okumak her zaman için yapılması gereken bir etkinliktir. Özellikle içinde bulunduğumuz bu süreçte bizlere kitap okumak için büyük bir fırsat doğmuştur. Salgın geçene kadar uyarıları dikkate alarak evlerimizden çıkmamalıyız ama evlerimizde kaldığımız zamanı da çok iyi değerlendirmeliyiz. Müftülük olarak imkânlarımız doğrultusunda KYK yurtlarında karantinada bulunan vatandaşlarımız için kitap hediyelerinde bulunduk. Diyanet İşleri Başkanlığımız da büyük bir kampanya başlatarak tüm yayınlarında %45 indirim sağlamış ve kargo ücretini de kaldırmıştır. Ramazan ayı boyunca sürecek bu kampanyadan yararlanmak isteyen vatandaşlarımız yayinsatis.diyanet.gov.tr adresini ziyaret edebilirler. Bu çalışmalarla hedefimiz; vatandaşlarımızı kitapla buluşturmak ve tedbirlere uyarak evlerinde sıkılmadan kalmalarını sağlamaktır. Bunun için evde kal, kitapla kal diyoruz."

Editör: Mehmet Çalışkan