Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Kur'an kurslarında devam eden uzaktan eğitimlerle, çok sayıda hafız mezun oldu.

Bayburt İl Müftülüğü Oruçbeyli Kur’an Kursu'nda eğitim gören Muhammet ve Abdussamet kardeşler de, 10 ay önce başladıkları hafızlık eğitimlerini, uzaktan eğitim metoduyla tamamladılar.

Oruçbeyli Kur’an Kursu'nda hafızlık eğitimine başlayan Muhammet ve Abdussamet kardeşler, 8 buçuk aydır örgün olarak devam ettikleri hafızlık eğitimini, koronavirüs salgını nedeniyle uzaktan eğitim yöntemiyle tamamladılar.

Diyanet İşleri Başkanlığınca virüs salgını nedeniyle Kur’an kurslarında yüz yüze eğitime ara verilmesinin ardından hafızlık eğitimlerine uzaktan devam eden kardeşler, on ay gibi kısa bir sürede hafızlık eğitimini tamamlayarak mezun oldular.

Kur’an Kursu Yöneticisi Eşref Haşlak; "Erzurum’dan gelerek Bayburt’un en eski Kur‘an Kursu'nda okuyan Muhammet ve Abdussamet kardeşler, aynı gün hafızlığa başladılar ve aynı gün hafızlıklarını bitirdiler. Koronavirüs salgını nedeniyle Kur’an kurslarında yüz yüze eğitim-öğretime ara verildi. Biz de eğitim-öğretim faaliyetlerimizi internet üzerinden devam ettirme kararı aldık. Bu öğrencimiz hafızlıklarının son aşamasını uzaktan eğitimle tamamladılar. Bu da gösteriyor ki gayret ve samimiyet olduktan sonra, eğitim öğretimin önünde hiçbir engel yoktur." değerlendirmesinde bulundu.

Koronavirüse rağmen azimle çalışarak hafızlıklarını tamamlayan kardeşleri tebrik eden Bayburt İl Müftüsü Hasan Başoğlu ise şöyle konuştu:

"İl Müftülüğümüze bağlı üç adet yatılı erkek Kur’an kursu, 2 adet yatılı kız Kur’an kursu ve Mili Eğitim Müdürlüğü ile beraber yürüttüğümüz bir de imam hatip hafızlık proje Kur’an kursumuzda, beş yüze yakın öğrencimiz eğitim-öğretim görüyor. Koronavirüs salgını nedeniyle Kur’an kurslarında yüz yüze eğitim-öğretime ara verilmesinden dolayı hafızlık eğitimini internet üzerinden uzaktan eğitimle devam ettiriyoruz. Bu süreçte gayret gösteren tüm hocalarımıza, öğrencilerimize ve velilerine teşekkür ediyorum. On ay gibi kısa bir sürede hafızlıklarını ikmal eden Muhammet ve Abdussamet yavrularımızı, hocalarını ve velilerini tebrik ediyorum."

Editör: Mehmet Çalışkan