Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Kur'an kurslarında, koronavirüs tedbirleri kapsamında yüz yüze eğitime ara verilmesinin ardından başlatılan uzaktan eğitimlerle çok sayıda öğrenci mezun oldu.

Bayburt İl Müftülüğüne bağlı 4'ü erkek, 2'si kız yatılı hafızlık Kur’an kursu olmak üzere 6 kursta pandemi sürecinde toplam 102 öğrenci hafız oldu.

Mezun olan öğrencilerde 54'ü, Diyanet İşleri Başkanlığınca yapılan Hafızlık Tespit Sınavı'nda başarılı olarak "Hafızlık Belgesi" almaya hak kazandı.

48 öğrenci ise hafızlıklarını tekrar ederek bir sonraki Hafızlık Tespit Sınavı'na hazırlanacak.

- 50 yıldır hiç ara vermeden hafız yetiştiren Kur’an kursumuz var

Devam eden eğitimlere dair Diyanet Haber'e açıklamalarda bulunan İl Müftüsü Hasan Başoğlu, "Bayburt ile gurur duyuyoruz. Bayburt halkı bir yandan maddi destekleriyle Kur’an kursu inşa ediyor, bir yandan da manevi destek vererek evlatlarını Kur’an kurslarımıza emanet ediyor. Bu şekilde kıymetli evlatlarımız, sahih dini bilgiyi en sağlam kaynaktan öğrenmiş oluyor. Elli yıldır Bayburt’a hizmet veren Oruçbeyli Kur’an Kursu, hiç durmadan ilk günkü şevkle hafız yetiştiriyor. Bu kursumuzda pandemi sürecinde 31 öğrencimiz hafızlığını tamamladı. Bunlardan 20 tanesi hafızlık belgelerini aldı." dedi.

- Pandemi sona erince hafız sayımız artacak

Pandemi sonrasında mezun olan öğrenci sayısının artmasını beklediklerini ifade eden Müftü Başoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"2019 yılında hizmete açılan Danişment Kız Kur’an Kursumuz ilk meyvelerini verdi. 25 öğrencinin hafızlığını tamamladığı kursumuzdan 9 öğrenci belgelerini alarak mezun oldu. Bu süreçte Arpalı Zakire Hanım Kız Kur'an Kursu’nda 20, Kaleardı Merkez Kur’an Kursu’nda 16, Adabaşı Kıyasi Şentürk Kur’an Kursu’nda 10 öğrencimiz olmak üzere toplam 102 öğrencimiz hafız oldu. İnşallah pandemi sona erince bu sayıyı kat kat artıracağız.

Son iki yılda 120 öğrenci kapasiteli Danişment Yatılı Kız Kur’an Kursu’nu ve 60 öğrenci kapasiteli Zinnet Taştan Yatılı Erkek Kur’an Kursu’nu hizmete açtık. 120 yatak kapasiteli Kaleardı Merkez Kursu Pansiyonu'nun kaba inşaatı büyük ölçüde tamamlandı. Yardım sever halkımızın destekleriyle en yakın zamanda ince işçiliklerini de bitirerek hizmete açmaya gayret ediyoruz. Böylelikle hem Bayburt’a yüksek standartlara sahip bir Kur’an kursu kazandırmış olacağız hem de kurslarımızın kapasitesini yükselterek daha fazla hafız yetiştireceğiz. Bu vesile ile Kur’an kurslarımıza maddi manevi destek veren hayır sahiplerine teşekkür ediyorum. Allah yardımlarını makbul eylesin. Bu süreçte özveri ile çalışan Kur’an kursu hocalarımızı, titizlikle öğrencilerini takip eden velilerimizi ve kıymetli öğrencilerimizi tebrik ediyorum."

Editör: Mehmet Çalışkan