Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından "Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş" sloganıyla sürdürülen 2021 Yılı Vekaletle Kurban Organizasyonuna Bayburt İl Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Bayburt Şube Başkanı Hasan Başoğlu, kurban vekaletiyle destek oldu.

İlk kurban vekaletini vererek Bayburt’ta 2021 Yılı Vekaletle Kurban Organizasyonunu başlatan Müftü Başoğlu, “Yaklaşık 30 yıldır Türkiye Diyanet Vakfı, hayırsever vatandaşlarımızın kurbanlarını dünyanın dört bir yanındaki muhtaçlara titizlikle ulaştırıyor. Yeryüzünde iyiliği egemen kılmayı şiar edinen Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı; dil, din, ırk ayırımı gözetmeksizin tüm mazlum, mağdur ve yoksullara şefkat eli uzatmaya devam ediyor. "Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş" sloganıyla yola çıkan vakfımız hayırsever vatandaşlarımızla yoksullar arasında bir hayır köprüsü kuruyor. Bu hayır köprüsünün temeli Kur’an ve sünnet prensiplerine göre inşa edilmiştir. İbadet şuuruyla kurulan bu hayır köprüsü kulluk bilinciyle görevini ifa etmeye devam etmektedir.” dedi.

Türkiye Diyanet Vakfının kurbanları emanet bilinci ve ibadet şuuruyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırdığını vurgulayan Başoğlu, “Yaklaşık 30 yıldır hayırsever vatandaşlarımızın kurbanlarını ibadet şuuruyla, emanet bilinciyle en titiz ve güvenilir şekilde yoksullara ulaştıran vakfımız bu yılda aynı şuur ile yola çıkmıştır. Vekalet yoluyla kurban kesim kampanyasına katılmak isteyen kıymetli vatandaşlarımızı TDV şubelerine, vakfımızın internet sitesine (bagis.tdv.org), il ve ilçe müftülüklerimize ve İl Müftülüğümüzce şehir merkezinin belirli yerlerine kurulan kurban bağışı stantlarına bekliyoruz. Kıymetli vatandaşlarımızın bu hayır kervanına katılmalarını temenni ediyor, şimdiden yapılacak kurban bağışlarının kabul ve makbul olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Editör: Mehmet Çalışkan