Batman Valiliği öncülüğünde Batman İl Müftülüğü, Batman Belediyesi, Batman İl Özel İdaresi ile Batman İşitme Engelliler Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’nin iş birliği ile hayata geçirilen, içerikleri tamamen işitme engelli bireylere özel olarak Türk işaret diliyle hazırlanan "Tidislam Web sitesi"nin lansmanı yapıldı. 

Ahmet Güneştekin Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Batman Valisi Hulusi Şahin, İl Müftüsü Nihat Kök, kurum amirleri, STK temsilcileri ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Programda konuşan Vali Hulusi Şahin, "Batman’da üç buçuk yılı aşan görev süremde çok sayıda projeye dahil olma fırsatı buldum. Bu projelerin önemli bir kısmı mega projelerdi. Ama beni bu kadar duygulandıran ve beni etkileyen başka bir proje olmadı. Tamamlanması için gayret ettiğim bir projeydi. Hamdolsun ki, görev süreme birkaç gün kala bu projenin artık hayat geçtiğini görmek beni çok mutlu etti. Şu an internet sitesi çalışıyor ve işitme engelli vatandaşlarımıza hizmet vermeye hazır. Ben bu projeyi çok kıymetli buluyorum. İşitme engelli kardeşlerimizin kavramlarda eksiklikleri var, çünkü biz bu kavramları onlara öğretmemişiz. İşte bu proje, bu eksikliği tamamlamak için ortaya çıkmış bir proje. Başlangıcını yaptığımız bu projenin diğer etaplarının bu kavram zenginliğini oluşturarak devam ettirilmesi gerekir ki, nihai hedefimiz olan Kuran-ı Kerim’in çevrilmediği son lisan olan Türk İşaret Dili’ne çevrilmesi hedefine ulaşalım. Bu yolculuk daha yeni başladı. Bu projeye her bir Müslüman fert olarak, hepinizin sahip çıkması gerekir." ifadelerini kaydetti.

İl Müftüsü Nihat Kök ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer tarafından yapılan açılış konuşmalarının ardından projenin hazırlanmasında ve desteklenmesinde emeği geçenlere plaket verilmesi ile program sona erdi. 

Mobil uygulaması da bulunan sitede, dini kelimeler ve anlamları, dini bilgiler, Hz. Peygamber'in hayatı Diyanet İşleri Başkanlığı kaynakları esas alınarak hazırlanan Kur'an-ı Kerim’in Türkçe meali bölümlerinden oluşan, kadın, erkek ve çocuklara yönelik zengin içerik, asistan tarafından üç boyutlu olarak Türk İşaret Dili ile kullanıcılara anlatılmaktadır. 

Editör: Mehmet Çalışkan