"Kahrolsun PKK", "şehitler ölmez, vatan bölünmez", "polise, askere uzanan eller kırılsın" sloganlarının atıldığı yürüyüş, Atatürk Parkı'nda İl Müftüsü Turgut Erhan'ın yaptığı dua ile sona erdi.

Yürüyüşün ardından açıklamalarda bulunan İl Müftüsü Turgut Erhan, "Birliğimize göz dikenlere, kardeşliğimize tuzak, kurşun sıkanlara en güzel cevap buradaki bu kalabalığın gönüllerden gelen haykırışlarıdır. Umudumuzu ve huzurumuzu bozmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Terör şebekelerinin aramıza sokmak istediği fitneden, şerden, fesattan, hepimiz milletçe kendimizi muhafaza edeceğiz. Onların bu tuzaklarını boşa çıkaracağız. Burada toplanan bizler; hile yapanların, komplo kuranların, düşmanlık yapanların, yapacak olanların hain emellerine ulaşmalarına fırsat vermeyeceğiz. Doğusuyla batısıyla, kuzeyiyle güneyiyle, dilleri, renkleri ne olursa olsun, bütün mazlumların umut bağladığı bu cennet vatanımızı hep birlikte koruyacağız." dedi.

"Hain terör örgütü hedefine asla ulaşamayacaktır"

İl Müftüsü Erhan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Evlatlarımızı, çocuklarımızı, gözbebeklerimizi terör yuvalarına sevk eden, dağlara kaçırarak, ellerine silah vererek onlardan kardeş katili devşirenlerin Gara’da çirkin yüzünü bir kez daha gösteren bu hain terör örgütü, hedefine asla ulaşamayacaktır. Çanakkale’de, Sakarya’da, Kıbrıs’ta, 15 Temmuz ihanet darbesinde yekvücut olup karşı koyduğumuz gibi bundan sonra da yan yana, omuz omuza, bir ve beraber karşı çıkmaya devam edeceğiz. En son Bitlis Tatvan‘da meydana gelen acı haberle yüreğimiz dağlandı. Yürekleri dağlanan analara, babalara, eşlere, evlatlara, tüm millete sabır ve başsağlığı diliyorum."

Editör: Mehmet Çalışkan