Programa 15 Temmuz’da Şehit düşen Prof. Dr. İlhan Varank’ın eşi Saadet Varank konuşmacı olarak katıldı. 

Kur’an Tilavetiyle başlayan programda konuşan il müftüsü Turgut Erhan, Ülke olarak 15 Temmuz gecesi tarihin en ağır imtihanlarından birini yaşadığımızı ve “Allah’ın yardımı, idarecilerimizin dirayeti, aziz milletimizin cesareti ve silahlı güçlerimizin üstün gayretleriyle bu büyük tehlike bertaraf edildiğini söyledi. Müftü Erhan, Arkasına birçok şer odağının desteğini alarak güçlenen, katliam planları yapan hain FETÖ yapılanmasının karşısında milletimizi muzaffer eyleyen, Allah’a olan imanı ve vatana olan aşkıdır.” dedi.

15 Temmuz gecesi şehadete yürüyenlerin Bedir’den, Malazgirt’te oradan Çanakkale’ye uzanan bir destanın satırları, şüheda ecdadın şüheda torunları olduğunu vurgulayan müftü Erhan, “Bu gecede hayatlarını kaybeden şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Biliyoruz ki onlar için hayat devam etmekte, onlar Rableri katında rızıklandırılmaktadır. Gazilerimiz ise ihanet karşısında acziyete düşmemenin yaşayan şahitleridir. 15 Temmuz bizlere göstermiştir ki, hiçbir güç Allah aşkı ve vatan sevgisiyle dolu yüreklerden daha üstün olamaz. Devletimizin bütün kurumlarını yerle yeksan etmeyi, irademizi çökertmeyi, milletimizi sindirmeyi ve İslam ümmetinin umudunu toprağa gömmeyi hedefleyenler, rezil ve zelil olmuşlardır. Aklını, idrakini, izanını ve vicdanını ihanet odaklarına kiralayanlar, aklını kiraya verenler kendi tuzaklarında boğulmuşlardır. Her kim vatanın, ümmetin, mazlumun, mağdurun ve muhacirin yanındaysa Cenab-ı Hakk’ın rahmet ve inayeti onun yanında olmuştur.” Dedi.

Karanlık bir gecede “Bismillah” diyerek abdestini alan, “şehadet getirerek” evinden ayrılan, “Allahü Ekber” diyerek yollara koyulan bu milletin evlatları, huzurumuzun teminatı olduğunu söyleyen müftü Erhan, “Milletimize bu ağır imtihanda cesaretli, metanetli ve iradeli olmayı nasip eden Yüce Rabbimiz, beraberlik ruhumuzu dağıtmaya, ferasetimizi dumura uğratmaya, soğukkanlı duruşumuzu bozmaya kalkışanlara fırsat vermesin.” dedi. 

Duygu Dolu Anlar

Programda, Hüseyniye Kız Kuran Kursunda eğitim gören öğrencilerin o geceyi canlandıran gösterisi sırasında duygulu anlar yaşandı. Öğrencilerin sunduğu gösteri esnasında izleyiciler gözyaşlarına hakim olamadı. 15 Temmuz Şehitler gösterisinin ardından o gece Şehit düşen Prof. Dr. İlhan Varank’ın eşi Saadet Varank’ın konuştu.


Şehidin Eşi Onu Anlattı 

Darbe girişiminin olduğu gün küçük çocuğuna bakacak kimse olmadığı için eşiyle beraber dışarı çıkamadığını ifade eden Saadet Varank, “İlhan, imanlı bir hayat yaşayan, nerde ve hangi durumda olursa olsun ibadetlerini aksatmayan bir insandı. Dünyalık hiçbir şeye tamah etmezdi. Eğitimi için gittiğimiz Amerika’da yaşama imkanı olmasına rağmen “Beni yetiştirip bugüne getiren vatanımda hizmet etmek istiyorum.” Düşüncesine sahip biriydi. Makam, mevki, mal, mülk kaygısı olmayan bir insan olarak geride kendisine ait ne mülk nede borç-alacak bırakmadı. O gece, Onunla olmayı çok isterdim, son anlarında yanında olmak isterdim. İçimden hani o gün giderken helallik istemek geldi ama hiç yakıştıramadım. Aile olarak biz mutluyduk yani hayatımız güzeldi. Allah onun ve tüm şehitlerimizin şahadetini kabul etsin.” dedi.


 

Editör: Mehmet Çalışkan