Batman İl Müftülüğü koordinesinde Merkez Şafak Mahallesinde inşa edilen Oğuzhan İpek Camii'nin açılışı için tören düzenlendi. 

Koronavirüs tedbirleri eşliğinde düzenlenen açılış törenine Vali Hulusi Şahin, Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Batman Müftülüğü Mevlithan ekibi Türkçe, Kürtçe ve Arapça mevlit okudu, kasideler seslendirdi.

Açılışta konuşan İl Müftüsü Erhan, Merhum Oğuzhan İpek'in hayırsever yakınları başta olmak üzere caminin yapımına destek olanlara teşekkür ederek şunları kaydetti:

"Hayırda yarışın' buyuran Peygamber Efendimizin emirine uyarak, vatandaşlarımızın da desteği ile güzel bir hizmete vesile olmuş ve bir cami yaptırılmış. 'İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır. 'Cenab-ı Allah Kur’an-ı Kerim'de; 'Allah'ın mescitlerini ancak Allah'a ve ahiret gününe inananlar imar eder.' buyurmaktadır. Merhum Oğuzhan İpek başta olmak üzere Allah kendilerinden razı olsun. Allah hayırlarını kabul etsin."

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Turgut Erhan tarafından yapılan dua ve kurdele kesimiyle Oğuzhan İpek Camii ibadete açıldı.

Açılışın ardından İl Müftüsü Turgut Erhan hutbe irad ederek ilk Cuma namazını kıldırdı.

Editör: Mehmet Çalışkan