Batman Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu görevlileri yeni evli çiftlere ve evlenecek olanlara “Aile Olmak, Aile Kalmak” projesi kapsamında eğitimler veriyor.

Bu kapsamda Müftülük Nikâh Salonu’nda düzenlenen eğitimde İl Müftüsü Turgut Erhan, yeni çiftlere “Ailenin Anlam ve Önemi” konulu bir seminer verdi.

“Toplumun çekirdeği, özü, yapı taşı ailedir.” ifadelerini kullanan Müftü Erhan şöyle devam etti:

“Aile kurmak sadece iki insanı birleştirmiyor, aynı zamanda bir toplumu inşa ediyor. Nikâh, kan bağının ötesinde bir duygu ve fikir bağı kurmaktır. İl Müftülüğü olarak bizler de kurulan bu gönül bağında Allah’ın hoşnutluğuna yaraşır bir yaşam sürdürülebilmesi için evlenen yeni çiftlerimize ve ailelerine bu konuda eğitimler vereceğiz.”

Aile içi iletişime dikkat çeken Erhan, “Aile içi ilişkilerde affedici olmak, öfkeden kaçınmak, ayıpları örtmek, hata edildiğinde özür dilemek erdemli bir davranıştır.  Aile; fedakârlığı, vefayı, ahlâkı ve inancı öğreten en uzun soluklu eğitim yuvasıdır. Her türlü şiddet kelimesinin kesinlikle uğramaması gereken yer ailedir. Mutlu bir evlilik kırgınlıklarını ifade eden, sorunlarını yıkıcı değil yapıcı tartışmalara dönüştürebilen eşler sayesinde mümkündür.” dedi.

“Aile Olmak, Aile Kalmak” projesinin amacına da değinen İl Müftüsü Erhan, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bu eğitimlerimizin amacı; maddi ihtiyaçları kadar manevi ihtiyaçlarını da karşılayabilen, merhamet eğitimi almış, güzel ahlâkla donanmış, kültürünü ve değerlerini benimsemiş bir nesil yetiştirebilecek aile modelinin oluşmasına katkı sağlamaktır.”

Her türlü aile sorunlarında Batman İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu görevlilerinden destek alınabileceğini aktaran Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, evlenen çiftlere aile cüzdanlarıyla birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından kitaplar takdim etti.

Editör: Mehmet Çalışkan