Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde toplumun bütün kesimlerine din hizmeti ulaştıran il ve ilçe müftülükleri, ülke genelinde engelli vatandaşlara yönelik de projeler üretiyor.

Bu doğrultuda çalışmalarını aralıksız sürdüren Batman İl Müftülüğü Engelli koordinatörlüğü, engellilere yönelik manevi destek hizmeti sunmak ve onlara rehberlik etmek amacıyla engelli derneklerini ve engelli vatandaşları ziyaret ediyor.

Ziyaretlere İl Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğü bünyesinde görev yapan vaizler katılıyor.

Ziyaretlere katılan vaizler. yaptıkları açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Müftülük bünyesinde engelli vatandaşlara yönelik hizmet vermek için oluşturulmuş Engelli Koordinatörlüğümüz tarafından yürütülen faaliyetler ve etkinliklerimiz var. Salgın hastalık nedeniyle bu faaliyetlere geçici bir süre ara versek de engelli kardeşlerimizle irtibatımızı kesmedik. Biz de onların hem gönüllerine dokunmak hem de varsa ihtiyaçlarını karşılamak için derneklerde ve evlerinde kendilerini ziyaret ettik. Kapımızın ve gönlümüzün daima kendilerine açık olduğunu hatırlattık. Bizi misafir eden engelli kardeşlerimize ve ailelerine teşekkür ediyoruz."

Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren engelli vatandaşlar ve aileleri ise her daim yanlarında olan din görevlilerine teşekkür ettiler.

Editör: Mehmet Çalışkan