Batman Müftüsü Turgut Erhan, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde sürdürülen “2019 Yılı Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu” hakkında açıklamalarda bulunmak amacıyla basın toplantısı düzenledi.

Müftü Erhan, TDV ve Diyanet İşleri Başkanlığı iş birliğinde gerçekleştirilen kurban kesim organizasyonuyla 145 ülkede ihtiyaç sahiplerine, savaş ve afet bölgelerine, kıtlık ve kuraklıkla mücadele edenlere yardım eli uzatıldığını söyledi.

"Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" sloganı ile çalışmaların sürdürüldüğünü kaydeden Erhan, kurban ibadetinin her Müslümanın temel görevi olduğuna dikkati çekti.

Erhan şöyle devam etti:

"Mali ibadetlerimizin başında gelen kurban ibadetini en güzel şekilde ifa etmek, bir Müslümanın temel görevleri arasındadır. Bizler kurban keserken Hz. İbrahim'in sadakatini, Hz. İsmail'in teslimiyetini göz önünde bulundurarak keseriz. Kurbanlarımızın ne etleri ne de kanları Allah'a ulaşır. Kurban keserken sadece bizim yüce Rabbimize karşı gönülden, kalpten, içten, samimiyet ve takvamız ulaşacak. Bu duyguyla kurbanı keseriz.

Dünyada 7 kıtada, 145 ülkede mümin ve Müslüman kardeşlerimizin vekâletle vermiş olduğu kurbanlar, Türkiye Diyanet Vakfının temsilcileri aracılığıyla kesiliyor.”

2018 yılında Vakfın 430 bin vekâletle hem yurt içinde hem de dünyanın farklı bölgelerindeki 145 ülkeye kurban ulaştırdığını paylaşan Müftü Erhan, sözlerini şöyle noktaladı:

"Bir ümmet şuuruyla kurbanlarımızı intikal ettirdik. Bu yıl da vekâletle kurban kesimini yine dünyanın farklı beldelerindeki insanlara ulaştıracağız. Bu ibadeti en güzel şekilde yapmak için Diyanet Vakfı olarak elimizden gelen gayret ve çabayı sarf edeceğiz."

Erhan, Türkiye Diyanet Vakfının bu yıl vekâletle kurban kesim bedelinin yurt içinde 890 TL, yurt dışında ise 725 TL olarak belirlediğini hatırlatarak Vakfa kurban bağışında bulundu.

Editör: Mehmet Çalışkan