Batman Müftülüğünce açılan ve onlarca çocuğun Kur'an-ı Kerim başta olmak üzere temel dini bilgiler ve siyer eğitimi aldığı, bunun yanında milli ve manevi değerlerle buluştuğu Yaz Kur'an Kursları tamamlandı.

Yaz Kur’an Kursları Kapanış Programı'nda öğrencilerle bir araya gelen İl Müftüsü Turgut Erhan, öğrencilere çeşitli hediyeler takdim etti.

Cami ve Kur’an kurslarının çocuklarla şenlendiğini kaydeden İl Müftüsü Erhan, ''Yaz Kur'an Kursları milletimizin geleceğinin inşası için son derece önemlidir ve hepimizin hayatında da önemli bir yere sahiptir. Kurslarda öğrencilerimize sadece Kur'an-ı Kerim okutulmadı. Hz. Peygamberin sünnetini, hayatını, itikadi ve ahlaki konuları, vatan, devlet ve insan sevgisini, çevre bilincini ve onları kuşatan tehlikelere karşı duyarlılık oluşturmak anlamında hayata dair birçok konuyu ele almaya çalışıyoruz ve iyiliği beraber inşa etmeye çalışıyoruz. Bu yıl yüz yüze gerçekleşen Kur’an kurslarında yavrularımızla bir araya gelmenin mutluluğu içerisindeyiz. Yüce Allah bu hastalığı insanlığın gündeminden çıkarsın. Saadet kaynağımız Kur’an-ı Kerim'i, itikadı, ibadeti öğrenmek hepimizin öncelikli görevi. Bu gaye ile çocuklarını kurslarımıza gönderen anne ve babalara, camii görevlileri ve Kur'an kursu öğreticilerine, maddi ve manevi katkıda bulunanlara da şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan