Tüm dünyada etkisini sürdüren koronavirüsle mücadele kapsamında, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın talimatı üzerine tüm il ve ilçelerde din görevlileri, yardıma ihtiyaç duyan vatandaşlar için mesai mefhumu gözetmeksizin seferber oldu.

Bu doğrultuda Batman Valiliği bünyesinde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu'nda yer alan din görevlilerine, İl Müftüsü Turgut Erhan tarafından plaket takdim edildi.

İl Müftülüğünde koronavirüs tedbirlerine riayet edilerek düzenlenen takdim töreninde konuşan İl Müftüsü Erhan, "Din görevlisi dünyanın gidişatından kendini sorumlu gören ve bu doğrultuda çalışan, mihrapta namazımızı emanet ettiğimiz, kürsüde öğütlerini dinlediğimiz kimselerdir. Din görevlileri, mutlu günlerimizde mutluluğumuza destek olan, üzgün günlerimizde de üzüntülerimize ortak olan, çıkmaza düştüğümüzde bize yol gösteren gönül dostlarımızdır. İnsanlığın maddi ve manevi sıkıntılarını gidermek için her zaman fedakarca çalışan din görevlilerimiz, ülkemizin içinde bulunduğu zorlu pandemi sürecinde de tereddüt etmeden milletimizin hizmetine koşarak örnekliğini bir kez daha göstermiştir. Tüm din görevlilerimize şahsım ve kurumum adına teşekkür ederim." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan