Batman Müftülüğüne bağlı Halim Alpnar ve Tilmerç Toki 4-6 Yaş Kur’an Kursunda eğitim gören minikler için "Kardeş Sınıf" projesi kapsamında yıl sonu programı düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan İl Müftüsü Turgut Erhan, bütün devletlerin, milletlerin hedefinin geleceğe iyi nesiller yetiştirmek olduğunu dile getirdi.

Erhan, “Çocuklarımızı, millî ve manevi duygularla yetiştirmek, güzel ahlak düsturlarını hayatına yansıtmak, her anne ve babanın en önemli görevi ve vazifesidir.” dedi.

Çocukların, Allah’ın aile içine serpiştirdiği birer inci olduğunu vurgulayan Müftü Erhan,  “Çocuklar dünya hayatının süsü, Allah’ın lütfu ve imtihanı, anne ve babaların göz nuru, gönül feri, cennet çiçeğidir. 'Hiçbir anne-baba evladına güzel edep, terbiye ve ahlaktan üstün bir şey veremez.' Onların cisimleri, boyları büyürken, bakış açılarını da büyütmek, dış alemdeki güzellikleri görürken iç alemdeki güzellikleri de onlara göstermek gerekir.” ifadelerini kullandı.

"Küçük yaşta benliklerine ne ekersek onları biçeriz." diyen Erhan şöyle devam etti:

“İçinde bulunduğumuz çağda bağnazlığın, cehaletin, zulmün, savaşın, nefretin, öfkenin, bölüp parçalamanın girdaplarından çocuklarımızı sevginin, saygının, yardımseverliğin, alçak gönüllülüğün, birlik ve beraberliğin engin sularına bırakmak gerekir. Eskiden yuvamızda, ocağımızda, sokağımızda burcu burcu bu ahlaki erdemler tüterdi.

Çocuklarımızı küçük yaştan itibaren iman, inanç, sevgi ve muhabbet duygularıyla yetiştirmek bizim boynumuzun borcudur. Bu yüzden 4-6 yaş eğitimi oldukça önemlidir. Biz burada vatanına, milletine, devletine sadık ve bunu en güzel şekilde özümsemiş nesiller yetiştirmek için çaba ve gayret sarf ediyoruz. Çocuklarımızın yetiştirilmesinde büyük fedakârlık gösteren hocalarımıza teşekkür ediyorum. Onlara millî ve manevi duyguları vererek yetiştiren, okullara gönderen, arkalarında duran siz velilerimizi de tebrik ediyorum.”

Program, kurslarda eğitim alan 4-6 yaş grubundaki çocukların Kur’an-ı Kerim’den kısa sureler ile ezbere hadis-i şerif okumalarının ardından ilahiler seslendirmeleri ve oraoyunu gösterileri ile devam etti.

Neşeli dakikalar geçiren çocuklara İl Müftüsü Turgut Erhan "Başarı Madalyası" taktı.

Editör: Mehmet Çalışkan