Batman İl Müftülüğüne bağlı Hacı Abdulhalim Alpnar 4-6 Yaş Kur’an Kursu'nda düzenlenen etkinlikte minik öğrencilerle bir araya gelen İl Müftüsü Turgut Erhan, "Çocuklarımızın temel İslami bilgileri öğrenmeleri ve öğrendiklerini bu tür programlarla pekiştirmeleri, geleceğimiz olan yavrularımız için hayati bir öneme sahiptir." dedi.

Çocukların eğitim süreçlerinde 4-6 yaş döneminin önemine dikkat çeken Müftü Erhan, "4-6 yaş aralığının, eğitimin temelini oluşturduğunu ve bu temelin Kur’an-ı Kerim ahlakıyla doldurulmasının, toplumumuzun geleceği açısından ne kadar önemli olduğunun bilincinde olduklarını" belirterek şöyle devam etti:

"4-6 yaş Kur’an kursu eğitimi bizim için, anne babalar için, geleceğimiz için çok önemli. Çünkü ağaç yaşken eğilir. İşte yavrularımızın bu dönemlerinde onlara güzel duyguları, Allah ve peygamber inancını, peygamber sevgisini, Kur’an sevdasını, her türlü güzeli, ahlaki özellikleri onların güzel kalplerine yerleştirmek her anne babanın ve özellikle de bizim hedefimizdir. Yavrularımızın bu tür programlar gerçekleştirmesi takdire şayandır. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından hazırlanan gösteriler izlendi, dualar edildi.

Program sonunda öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan