"2020 Yılı Mevlid-İ Nebi Haftası" etkinlikleri kapsamında Batman Müftülüğü, 4-6 Yaş Kur’an kursu öğrencilerine yönelik "Çocuk Buluşması" düzenledi.

Mehmet Emin Terece ve Aygün 4-6 Yaş Kur’an kurslarında "Peygamberimiz ve Çocuk" temasıyla düzenlenen buluşmada öğrencilerle bir araya gelen Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, miniklere Hz. Peygamber’in çocuk sevgisini anlattı.

İl Müftüsü Erhan, "Biz Müslümanlar, sevgili Peygamberimizin doğduğu günü Mevlid Kandili olarak kutluyoruz. Nasıl ki her birimizin doğduğu günün kendine özel durumu varsa, bizleri çok seven Peygamber Efendimizin de doğduğu günün bizler için önemi vardır" ifadelerini kullandı.

Müftü Erhan, Hz. Peygamberi (s.a.s.) anmaya ve anlamaya çalışmamız gerektiğinin altını çizerek, "O'nun insana ve çocuğa sevgisini anlamaya çalışacağız. O'na salat ve selamlar okuyacağız. Peygamber Efendimize iyi bir ümmet olmak için söz vereceğiz" dedi. 

Batman İl Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında eğitim gören öğrencilere başarı temennisinde bulunan İl Müftüsü Erhan, minik öğrencilere çeşitli hediyeler takdim etti.

Editör: Mehmet Çalışkan