Kozluk İlçe Müftüsü Hasan Serçe, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” münasebetiyle engelli bireyler ve aileleri ile bir araya geldi.

Kozluk İlçe Müftülüğünün her daim engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak için çalıştığını ifade eden İlçe Müftüsü Serçe, Allah’ın insanı en güzel şekilde yarattığını ifade ederek şöyle devam etti:

“İnsanoğlunu Allah katında değerli kılan; onun makamı, mevkisi, şan ve şöhreti, güzelliği, rengi, cinsiyeti, ırkı ya da sağlıklı oluşu değildir. İnsanın Allah katında değerli olma ölçüsü Kur’an’ın ifadesiyle ‘takvalı’ olmasıyla alakalıdır. Unutmayalım ki kulluğa engel yoktur. Nitekim Peygamber Efendimiz (s.a.s.); ‘Allah sizin bedenlerinize ve dış görünüşlerinize değil kalplerinize bakar.’ buyurmaktadır. Bugün bize düşen; engelli kardeşlerimizi doğru anlamak, onlara değerli olduklarını hissettirmek, onların hayattan kopmasına ya da koparılmasına müsaade etmemek, sorunlarına çözüm olmak, hayatlarını kolaylaştırmaktır. Engelleri aşmak için imkanlarımızı seferber etmektir. Unutmayalım ki her sağlıklı insan potansiyel engelli insandır.”

Editör: Mehmet Çalışkan