İslam dinini araştırdığını ve Müslüman olmaya karar verdiğini belirterek Batman İl Müftülüğüne başvuran Natalia Tsaran için Batman İl Müftülüğünde "İhtida Merasimi" düzenlendi.

İl Müftüsü Turgut Erhan öncülüğünde gerçekleştirilen merasimde Kelime-i Şehadet getiren Ukrayna vatandaşı Tsaran, Müslüman oldu.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende İl Müftümüz Erhan, Natalia Tsaran’a İslam dininin temel esasları ile ilgili bilgiler verdi.

Merasim Natalia’nın Kelime-i Şehadet getirmesinin ardından yapılan dua ile tamamlandı.

Ziyaret için Batman’a geldiğini belirten Natalia " Batman’a gelince İslam’ı daha iyi tanıma fırsatım oldu, İslam’ı tanıdıktan sonra Müslüman olmaya karar verdim, Müslüman olduktan sonra da hayatımı Batmanda sürdürmek istiyorum." dedi.

İl Müftümüz Turgut Erhan; "Müslüman olan kardeşimiz Natalia yeni isim olarak Meryem’i tercih etti. Bundan sonra kardeşimizin ismi Meryem’dir. İslam’a göre siz bütün günahlarınızdan arınmış ve tertemiz oldunuz, İslam’a girdikten sonra geçmişte yapılan hata ve günahlardan sorumlu değilsiniz, yeni, bembeyaz bir sayfa açmış oldunuz hayatınızda. Bundan sonraki hayatınızda günahlardan arınarak Allah’ın emirlerini en güzel şekilde yapmak için gayret ve çaba sarf edeceksiniz. Sizleri kutluyoruz, Rabbim hayırlı ve mübarek eylesin, Yüce Mevla bundan sonraki hayatını hayırlı, bereketli ve Müslümanca geçirmeyi nasip eylesin." ifadelerini kaydetti.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Erhan, Meryem’i tebrik ederek "İhtida Belgesi" ile birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından İngilizce Kur’an-ı Kerim Meali ve çeşitli kitaplar hediye etti.

Editör: Mehmet Çalışkan