Yeni Hasankeyf yerleşim yerinin kurulmasıyla birlikte inşaasına başlanan Selahaddin-i Eyyubi Camii inşaatında sona gelindi.

Selahaddin-i Eyyubi Cami'ndeki çalışmaları yerinde inceleyen İl Müftüsü Turgut Erhan; "Yeni yerleşim biriminin kurulmasıyla camiler yapılması zaruri bir ihtiyaç haline gelmişti. Daha önce yapılan camilere ilaveten burada Kur’an kursu, kütüphanesi ve cenaze namazı kılınabilecek geniş alanı olan bir camiye ihtiyaç oldu. İşçisinden mühendisine, cami inşaatında emeği ve gayreti olan herkese teşekkür ediyorum." dedi.

“Camiler sadece ibadet edilen yerler değildir”

Selahaddin-i Eyyubi Camii'nin en kısa zamanda ibadete açılacağını kaydeden İl Müftüsü Erhan, şöyle konuştu:

"Camiler Allah için ibadet edilen, Müslümanların bir araya geldikleri, bir ve beraber oldukları, aynı safta kalplerini birbirlerine kenetledikleri mekânlardır. Camiler sadece ibadet edilen yerler değildir. Aynı zamanda kardeşliğimizin, uhuvvet ve muhabbetimizin pekiştirildiği alanlardır. Allah'ın mesajlarının tüm insanlığa ulaştırılmaya çalışıldığı mekânlardır. Bu nedenle camilerimizi çok önemsiyoruz. Rabbim camilerimizi cemaatsiz bırakmasın. Halkımızı cami ve cemaatiyle buluştursun."

Editör: Mehmet Çalışkan