Gercüş ilçesine bağlı Kayapınar Beldesinde hayırsever Hacı Fikret Sertkaya tarafından inşa edilen Millet Camii, dualarla ibadete açıldı.

Koronavirüs tedbirlerine riayet edilerek gerçekleştirilen açılışa, Gercüş Kaymakamı Mevlüt Şekerci, Beşiri Kaymakamı Mahmut Şener, Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, Eski Milletvekili Faris Özdemir, Batman İl Özel idaresi Genel sekreteri Abdulkadir Özer, Kayapınar Belediye Başkan Vekili Mehmet Güler, Gercüş İlçe Müftüsü Zeki İşcan ve belde sakinleri katıldı.

Açılışta konuşan İl Müftüsü Turgut Erhan, "Rabbimiz, ‘Camileri ancak Allah’a, mağfiret gününe inananlar, namazlarını kılanlar, zekâtlarını verenler yaptırırlar’ buyuruyor. İşte Kıymetli Hacı Fikret Sertkaya bey bu müjdeye nail olmuş, camiyi yaptırmış, İnşallah nice insanlar bu camide namaz kılarlar, rüku ederler, secde ederler. Çocuklarımız, gençlerimiz camiden dini Mübin’i İslam’ı öğrenirler. Yaz Kur’an Kurslarında, hafta sonu kurslarda cıvıl cıvıl bu cami dolar taşar inşallah.” dedi.

Hz. Peygamberin Medine-i Münevvere’ye Hicret ettiğinde ilk yaptığı işin Mescid-i Nebeviyi inşa etmek olduğunu hatırlatan Müftü Erhan, “Hz. Peygamber Mescidi Nebevinin içinde suffeyi yani mektebi yapmıştır. Biz istiyoruz ki camilerimiz hem ibadetimizi yaptığımız yerler hem de dinimizi öğrendiğimiz mektep, medrese gibi yerler olarak hizmet etsinler. Bu camimizin temelinden tamamlanmasına kadar yapılmasını sağlayan Hacı Fikret Sertkaya bey'den ve emek veren herkesten Allah razı olsun. Rabbim bu camimizden ezanları eksik eylemesin." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından yapılan dua ile ibadete açılan Kayapınar Millet Camii’nde ilk Cumanamazını İl Müftüsü Turgut Erhan kıldırıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan