Batman İl Müftülüğü ile İşkur İl Müdürlüğü iş birliğinde fabrikalarda çalışan işçi ve işverenlere yönelik “Çalışma Hayatında Manevi Kalkınma” konulu seminerler düzenleniyor.

Bu kapsamda ilk seminer bir tekstil fabrikasında düzenlendi.

İl Müftüsü Turgut Erhan ile İşkur İl Müdürü Besim Eviz, fabrika çalışanlarına seminerlerle ilgili bilgilendirmelerde bulundular.

Sonrasında İl Müftülüğü vaizleri; “Çalışma Hayatında Manevi Kalkınma” temasıyla seminer verdiler.

Söz konusu seminer hakkında açıklamalarda bulunan İl Müftüsü Turgut Erhan, halka dini konuları doğru bir şekilde aktarmak için çaba gösterdiklerini belirterek şöyle devam etti:

“İslam dininin itikat, ibadet ve ahlak esaslarıyla ilgili işler yürütmek, toplumu din konusunda aydınlatmak müftülüğümüzün en önemli görevlerindendir. Doğru bilinenleri pekiştirmek, yanlışları düzeltmek, eksikleri tamamlamak, insanlarımızı aydınlatmak amacıyla elimizden gelen gayret ve çabayı sarf ediyoruz. Bu manada İşkur Müdürlüğümüzün de desteğiyle ilimizde bulunan fabrikalarda beraberce çalışma hayatında manevi kalkınma adı altında halkımıza doğru bilgiyi aktarmak amacıyla seminerler tertip ettik. Batman’da tekstil sektörü oldukça ileri düzeyde ve çalışanların tamamı genç kadın ve erkeklerden oluşuyor. Bu gençlerimizi bilgilendirmek ve onlara rehberlik etmek bizim için en önemli görevdir. Yetmişe yakın fabrika ile diyaloğa geçip hepsine ayrı ayrı program yaptık ve on vaizimizi bunun için görevlendirdik. İşverenlerimiz, işçilerimiz memnuniyetle karşıladılar. Bu manada ilk programımızı gerçekleştirmiş olduk.”

İşkur İl Müdürü Besim Eviz ise düzenlenen seminerin Türkiye’de bir ilk olduğunu kaydetti.

“İnsanın sadece maddi değil manevi kalkınmaya da ihtiyacının olduğunu” söyleyen Eviz, seminerlerin yıl boyunca devam edeceğini vurgulayarak; “İşçilerimiz, işverenlerimiz bu semineri memnuniyetle karşıladı. Umarım Batman’ın çalışma hayatına da bir katkı sağlamış oluruz. Bu seminerlerin Batman’ımıza, iş hayatımıza, işverenlerimize, çalışanlarımıza fayda vermesini diliyor, böyle bir çalışma içerisine giren İl Müftülüğüne teşekkür ediyorum.” dedi

Seminere katılan işverenler ve işçiler de bu tür seminerlerin faydalı olduğunu belirterek devam etmesi gerektiği yönünde taleplerini dile getirdiler.

Seminere Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, İşkur İl Müdürü Besim Eviz, İl Müftülüğü vaizleri, tekstil çalışanları ve işverenler katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan