Program, Diyanet İşleri Başkanlığı Uzmanı Mustafa Soykök, Türkiye Diyanet Vakfı Şube İşlemleri Sorumlusu Mahmut Cemil Bedir, İl Müftü Vekili Ahmet Ateş, Kurum amirleri, STK temsilcileri, Din görevlileri ve vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşti

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, Müftü Vekili Ahmet Ateş “Her şeyden önce Allah rızasını kazanmak için kurban kesmek bir ibadettir. İbadetlerde esas olan niyettir. Niyetin ruhu da ihlastır. Nitekim yüce kitabımızda Allah (cc) şöyle buyuruyor; “Allah’a ulaşacak olan Kurbanınızın eti ve kanı değil, sizdeki fedakârlık, sadakat, samimiyet ve takvadır.” Bu nedenle Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından organize edilen Vekâletle Kurban Kesimi hem ülkemizde hem de mazlum coğrafyadaki dindaşlarımız ile aramızda gönül bağının oluşmasına vesile oluyor.” dedi.

Kurban kesmenin şeairden olduğunu ve gücü yetenin mutlaka kurban kesmesi gerektiğini söyleyen Ateş, “Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş” sloganı hem ülkemizde hem de yurtdışında çalışmalarını sürdürmekte olan Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfı’na yapılan bu ulvi çalışmalarda bizler de kardeşlik bağında bir zincir olabilmek için her platformda destek vermeliyiz.” dedi. 

Diyanet İşleri Uzmanı Mustafa Soykök, Yurt içinde 280 kesim bölgesinde, yurt dışında ise 145 ülkenin 436 farklı noktasında kurban kesimi yapılacağını söyleyen Diyanet İşleri Uzmanı Soykök, “43 yıllık bilgi ve birikimiyle Türkiye Diyanet Vakfı, ülkemizin yardımseverlik misyonunu kıtalara taşıyan, Osmanlı’nın vakıf geleneğiyle mazlum coğrafyalarda ihtiyaç sahiplerinin yanında olan önemli vakıflarımızdan biridir. 1000 şubesi ve 140 ülkede yürüttüğü faaliyetleriyle; inanç, köken ve bölge ayrımı yapmadan yoksula, muhtaca el uzatan Vakfımız, İslam’ın doğru anlaşılmasına da katkı sağlamaktadır.” dedi.

Bu organizasyonlarla aziz milletimizin selamının, özleminin de ulaştırıldığını söyleyen Soykök, “Konunun salt et dağıtım çalışması olarak görülmemesi  gerekir. Kurban, İslamın evrensel kardeşlik ve dayanışmasını pekiştiren, bizlere ümmet olduğumuzu hatırlatan önemli bir ibadettir. Bu organizasyonla medeniyet değerlerimiz canlı tutulmaktadır.”dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan