Diyanet İşleri Başkanlığınca Kur’an kursu öğrencilerine yönelik "Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Güneydoğu Anadolu Bölge Finali" gerçekleştirildi. 

Diyarbakır ev sahipliğinde düzenlenen yarışmaya, illerinde birinci olan hafızlar, bölge birinciliği için ter döktü.

Yarışma komisyonun değerlendirmeleri sonucunda, Batman’ı temsil eden Merkez İmam Buhari Erkek Yatılı Kur’an kursu öğrencisi Muhammed Yalçın ikinci oldu.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında çevrimiçi gerçekleştirilen yarışma sonrasında konuşan İl Müftüsü Turgut Erhan, “Hocalarımız gayretleriyle, teşvikleriyle, birçok sıkıntılara katlanarak öğrencilerimizi yetiştirdiler. Hafızlık eğitimi sadece bizim açımızdan bir hoca eğitimi değildir. Aynı zamanda aile, hoca ve öğrenci ile birlikte değerlendirilmesi gereken bir husustur. Öğrencilerimizin özellikle küçük yaşta hafızlık eğitimi almaları, zihinlerine Kur’an’ı nakşetmeleri önemli bir husustur. Bundan sonra hafızı oldukları Kur’an’ın hem hamili hem de amili olacaklar inşallah. Bu ikisi hafızlığın olmazsa olmazıdır. Bu vesileyle öğrencimizi ve hocalarını başarılarından dolayı tebrik ediyorum.” dedi.


 

Editör: Mehmet Çalışkan