Suriye’de iç savaşın başladığı 2011 yılından beri mağdur ve mazlumları bir an olsun yalnız bırakmayan Türkiye Diyanet Vakfının, "Bir İyilik, Sıcak Bir Yuva" sloganıyla bölgede inşa ettiği İyilik Konutları'na, Türkiye Diyanet Vakfı Batman İl ve ilçe şubeleri 20 adet konut bağışlayarak destek oldu.

Türkiye’nin, yıllardır yaşanan iç savaş nedeniyle Suriye’deki mazlumlara destek verdiğini hatırlatan Batman İl Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Batman Şube Başkanı Turgut Erhan, bombalardan kaçan insanların İdlib’de yaşamaya başladığını ve burada da çeşitli saldırılara maruz kaldığını ifade etti.

Türkiye Diyanet Vakfının savaş mağduru aileleri sıcak bir yuvaya kavuşturmak için “İyilik Konutları” inşa ettiğini belirten Müftü Erhan, “İyilik Konutları'na din görevlilerimiz ve hayırseverlerimizin desteği ile Batman’dan 20 konut ile destek olduk. İyilik Konutları'mızın bedelini Türkiye Diyanet Vakfımıza teslim ederek inşallah inşa sürecini başlatacağız. İdlib’deki çadır kentlerde yaşam mücadelesi veren ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin sıcak bir yuvaya kavuşmasına vesile olan Müftülük personelimize, din görevlilerimize ve hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan