Batman’ın Gercüş ilçesinde iki yeni 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursu açıldı.

Biri merkezde diğeri Kayapınar beldesinde olan kursların açılış programına İl Müftüsü Turgut Erhan, Gercüş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mevlüt Şekerci, ilçe müftüleri, kurum amirleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan Müftü Turgut Erhan, 4-6 yaş Kur’an kurslarının önemine değindi. Müftü Erhan şunları kaydetti:

“Çocuklarımız bizler için cennet çiçeği, gönül meyvesi ve dünya hayatının süsüdürler. Evlatlarımızı en güzel şekilde yetiştirmek de anne babanın ve bu konuda kafa yoran, zihin yoran, bunu kendisine vazife addedip atanmış değil adanmış görevlilerin en ulvi vazifesidir. Görevlilerimizin ve anne babaların yetiştireceği ve geleceğe hazırlayacağı nesillerle ancak yarınlarımız parlak olacaktır.”

Çocukların içinde bulunulan zamanın şartlarına göre yetiştirilmesi gerektiğini vurgulayan İl Müftüsü Erhan, konuşmalarını şu sözlerle sürdürdü:

Hz. Ali'nin (r.a.) ifade ettiği gibi onları yaşayacakları dönemlere uygun bir şekilde yetiştirmek zorundayız. Eğer biz evlatlarımıza özellikle doğru bilgiyi küçük yaşlarda verebilirsek, evlatlarımızın geleceği parlak, bizim de aydınlık olacaktır. Çünkü küçükken öğrenilenler taşa yazılan oyma yazılar gibidir. Hiçbir zaman akıldan ve zihinden çıkmazlar. Ama büyükken öğrenilenler su yüzüne yazılan yazılar gibidir. Bu yüzden 4-6 yaş eğitimi oldukça önemlidir. Biz burada vatanına, milletine, devletine, geleceğine sadık ve bunu en güzel şekilde özümsemiş nesiller yetiştirmek için çaba ve gayret sarf ediyoruz.”

İslam’da korunması gereken 5 temel özellik olduğunu söyleyen İl Müftüsü Erhan, konuşmalarını şu şekilde tamamladı:

"Bunlar, haksız yere başkalarının mallarını gasp etmemek üzere malı korumak, geleceğimizi şekillendirecek olan evlatlarımızı dini, ilmi ve sahih bilgilerle donanımlı hale getirerek nesli korumak, bir kimseyi öldürmek bütün insanlığı öldürmek gibi olduğundan canı korumak, içki ve uyuşturucu gibi maddelerin sarhoşluk vererek aklı körelttiğinden aklı korumak, doğru ve sahih bilgilerle hurafelerden uzak tutularak dini korumaktır. 

Doğru ve sahih bilgilerin aktarılmış olduğu yerler çocuklarımız için işte bu 4-6 yaş kurslarımızdır. Beldelerimizde, ilçelerimizde, Batman'ımızın her yerinde bu kurslar kurum amirlerimizin ve vatandaşlarımızın destekleriyle dalga dalga yayılacak. Yayıldıkça da hakiki ve doğru bilgiyi insanlarımıza öğrenmek ve öğretmek üzere bunlar daha da önem kazanacaktır.”

Gercüş Kaymakamı Mevlüt Şekerci ise çocukların kişiliğinin oluşmasında, karakterlerinin şekillenmesinde 4-6 yaş aralığının en önemli dönem olduğunu belirtti ve şöyle devam etti:

“4-6 yaş Kur'an kurslarımız Kur'an eğitimi almak, değerler eğitimi almak ve bu vesileyle güzel ahlak üzere yetişmek için bu dönemin en önemli ve en temel basamağıdır. En kutsal yatırım insana, çocuklarımıza yapılan yatırımlardır. Ve bir anne babanın en büyük zenginliği de hayırlı evlatlardır. Buraya çocuklarını gönderen aileleri tebrik ediyorum. Çocuklarımıza başarılar, muvaffakiyetler diliyorum. Buranın hazırlanmasında emeği geçen başta ilçe müftülük teşkilatımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Mülki idare amiri olarak elimden gelen tüm desteği buraya vereceğimi ifade etmek istiyorum. İlçemize değer kattığını düşündüğümüz bu eğitim yuvamızın hayırlı olmasını Rabbimden niyaz ediyorum.”

Konuşmaların ardından 4-6 yaş Kur'an kursları dualarla açıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan