Batman Emniyeti tarafından yürütülen "En İyi Narkotik Polisi Anne" projesi kapsamında Batman İl Müftülüğü bünyesinde hizmet veren kadın din görevlilerine yönelik seminerler düzenlendi.

Batman Emniyet Müdürlüğü ile İl Müftülüğü iş birliğinde, "En İyi Narkotik Polisi Anne" ve "Narkorehber Eğitim Modülü" başlıkları altında düzenlenen seminerde, "Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi ve çocuklarımızı bağımlılıktan nasıl koruyabiliriz?”, "Uyuşturucu madde suçları ve etkin ihbar mekanizmaları nelerdir?", "Bağımlılık ve uyuşturucu maddeler hakkında farkındalık oluşturmak" gibi konu başlıkları ele alındı.

Bağımlılıkla mücadelede anne ve anne adaylarının bilinçlendirilmesinin amaçlandığı seminerde konuşan İl Müftüsü Turgut Erhan, "Bağımlılıkla mücadele kapsamında müftülüğümüz olarak bağımlılığın her türlüsüne karşı mücadelemizi gerek camilerimizde vaazlarda gerek sosyal medya platformlarında gerekse seminerlerle sürdürmekteyiz. Gençlerimiz ve çocuklarımız başta olmak üzere ailelerimizi tüm kötülüklerden korumak üzere her platformda çalışmalarımız devam edecek." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan