Batman İl Müftülüğü, yatılı hafızlık Kur'an kurslarında hafızlığını tamamlayarak Diyanet İşleri Başkanlığınca uygulanan Hafızlık Tespit Sınavı'nda başarılı olan 41 kız öğrenci için "Hafızlık İcazet Merasimi" düzenledi.

Merasime Diyanet İşleri Başkanlığı Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Sedide Akbulut, İl Müftüsü Turgut Erhan, İl Müftü yardımcıları, Kur'an kursu öğreticileri, öğrencilerle aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Batman Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programda konuşan Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Sedide Akbulut, "Hafızlık gerçekten çok faziletlidir. Cefası belki zordur ama sonunda bereketi ile gelir ve toplum manevi huzura Kur'an'ın hikmet kaynağıyla ulaşabilir." dedi.

Akbulut, "Allah'a kulluğumuzu ve elest bezminde verdiğimiz sözü unutan ruhlarımıza o sözü hatırlatan her bir nefesimizin, tıpkı bir şey icat eden herkesin o şeyin kendisine ait olduğuna dair bir imza atması gibi, Allah'ın tüm yaratılmışların yegane yaratıcısı olduğuna dair bir mühürdür. Kur'an'a bağlılığımızın, okumamızın ve hıfz etmemizin kulluğumuzu pekiştirmesine vesiledir." ifadelerini kullandı.

Kur'an'ın ilk emri olan "İkra!" kelimesinin "aklederek okumak" anlamına geldiğini anımsatan Akbulut, "Kur'an'ı okumak ve anlamak; kinden, kibirden Kur'an'ın iç manasını kendisinden uzaklaştıracak her türlü hırstan, hasetten arınmasıdır. Evlerinizde Kur'an'ın sedalarının yükselmesi elbette çok büyük bir kazanç ama aynı zamanda Kur'an'ın yaşamlarda yükselmesi gerekir." diye konuştu.

Hafız öğrencileri ve ailelerini tebrik eden İl Müftüsü Turgut Erhan ise şunları kaydetti:

"Kur'an-ı Kerim insanları kurtuluşa, sevgiye, saygıya ve kardeşliğe çağırır. Kur'an; ayetlerinin okunup incelenmesi, içindeki hükümlerinin tatbik edilmesi için gönderilmiştir. Cihan tarihi göstermiştir ki insanlık en mesut ve bahtiyar dönemlerini ilahi kitapların izinde ve peygamberlerin öncülüğünde yaşamıştır. Peygamberimiz 'Size iki şeyi bırakıyorum; onlara tabi olduğunuz müddetçe asla sıkıntıya uğramazsınız. Bunlar Allah'ın kitabı Kur'an-ı Kerim ve benim sünnetimdir.' buyuruyor. Hafız sadece Kur'an-ı Kerim'in kelimelerini, ayetlerini ezberleyen değil aynı zamanda O'nun manasını kalbine ve ruhuna nakşeden, beynine alan ve gönül dünyasında seyreden kişidir. Kur'an'ı içine sindirmiş olan gerçek hafız, yürüyen ve konuşan Kur'an demektir. Zira Kur'an okumak en sevgiliyle konuşmaktır. Bir anlamda Cenab-ı Hakk'ın huzuruna çıkmaktır. Yüce kelamın her harfi, hafızların kurtuluşu için şahitlik edecektir. Kur'an hafızları başka hiçbir gölgenin bulunmadığı günde nebilerle birlikte Allah'ın gölgesindedirler."

"Necat Nasıroglu Yatılı Hafızlık Kur'an Kursu" tanıtım ve faaliyetlerinin yer aldığı sinevizyon gösterimi sonrasında mezun olan hafızlara Kur'an kursu hocaları tarafından taçları giydirilerek belgeleri takdim edildi.

Merasim hediye takdimi sonrasında yapılan dua ile tamamlandı.

Editör: Mehmet Çalışkan