Dünyanın dört bir yanında mazlum ve mağdurların umudu olan, yaptığı sosyal ve kültürel yardımların yanında eğitim alanında yaptığı çalışmalarla da dikkat çeken Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Doğu ve Güneydoğu başta olmak üzere Türkiye’nin çeşitli yerlerinde ilkokul, ortaokul ve liselerde kütüphane açmak için "Gönül Kütüphanemiz" projesini hayata geçirmişti.

Proje kapsamında Batman İl Müftülüğü ile TDV Batman Şubesi Genç gönüllüleri kütüphane oluşturmak için kampanya başlattı.

Kampanya kapsamında Gazi Anadolu İmam Hatip Lisesinde "Gönül Kütüphanemiz" köşesi oluşturuldu.

Diyanet Haber'e açıklamalarda bulunan Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmayı ve milli manevi gelişimlerine katkı sağlamayı amaçladıklarını ifade etti.

Kitapların "kardeş şehir" Bolu'dan Müftülük ve TDV Bolu Şubesi tarafından gönderildiğini belirten Müftü Erhan, "Gönül Kütüphanemiz' projesi kapsamında gönderilen kitaplar, Türkiye Diyanet Vakfı Batman Şubesi Genç gönüllülerince Batman Merkez Gazi Anadolu İmam Hatip Lisesi kütüphanesine teslim edildi. Katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Batman Gazi Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Abdüsselam Batur ise İl Müftü Yardımcısı Esra Özdemir ile TDV Genç gönüllülerine ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Editör: Mehmet Çalışkan