Batman’da, yeni evlenen ve düğün hazırlığında olan çiftlere yönelik “Evliliğe İlk Adım” semineri düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığınca ailenin kurulması, korunması ve güçlendirilmesi hususunda topluma rehberlik etmek amacıyla başlatılan “Evliliğe İlk Adım” seminerleri ülke genelinde devam ediyor.

Ailenin sağlam temeller üzerine inşa edilmesi, güçlendirilmesi ve huzurlu bir şekilde devamının sağlanması amacıyla yeni evlenen ve evlilik hazırlığında olan çiftlere sevgi, merhamet, adalet ve emanet bilinci gibi aileyi ayakta tutan değerler hususunda Kur’an ve sünnet ışığında bilgi vermek amacıyla “Huzurlu Aile, Güçlü Toplum, Güvenli Gelecek” projesi kapsamında “Evliliğe İlk Adım” seminerleri düzenleniyor.

Bu kapsamda Batman Müftülüğü, yeni evlenen ve evlilik hazırlığı yapan çiftlere yönelik “Evliliğe İlk Adım” semineri düzenledi.

Kur'an tilavetiyle başlayan program, İl Müftüsü Turgut Erhan'ın açış konuşmasıyla devam etti.

Ailenin önemine vurgu yapan İl Müftüsü Erhan, “Aile kurmak için yola çıkıldığında kalpler, gönüller huzurla, sevgiyle, saygıyla dolar. O hanenin ömür boyu devam etmesinin şartı da şüphesiz başladığı gibi sevgi, saygı, sadakat ve merhamet duygularıyla devam eden bir birlikteliktir. İki ayrı gönül, iki ayrı ömür nikâhla bir araya gelir. Kadın ve erkek evlilik yoluyla sükûn ve mutluluğa kavuşur. Allah evlilik yoluyla eşler arasında sevgi, şefkat, merhamet, kaynaşma ve yakınlaşma duygularını yaratır. Bu O’nun varlığının delillerindendir.” dedi.

Seminer; “Ahirete Uzanan Birliktelik” ve “Ailemin İletişim Dili” başlıkları altında yapılan sunumlarla tamamlandı.

Editör: Mehmet Çalışkan