Tüm dünyada etkili olan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı Türkiye'de alınan tedbirler kapsamında, Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Kur'an kurslarında yüz yüze eğitimlere ara verilmiş ve tüm programlar dijital ortama taşınmıştı.

Salgının kontrol altına alınmasıyla birlikte geçilen "yeni normal" döneminde yeniden yüz yüze eğitime başlayan 4-6 yaş Kur'an kursları, koronavirüs tedbirleri göz öünde bulundurularak yeni eğitim öğretim dönemine hazırlanıyor.

Bu kapsamda Batman İl Müftülüğüne bağlı 4-6 yaş Kur’an kursları, Kur'an kursu öğreticileri tarafından koronavirüse karşı dezenfekte edildi.

Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğünce hazırlanan uygulama esasları doğrultusunda Batman İl Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyularak yeniden eğitim ve öğretime başlanacağını belirten İl Müftüsü Turgut Erhan, "Kur'an kurslarımızda bakım, onarım ve dezenfekte çalışmaları yaparak öğrencilerimizin daha nezih, sağlıklı ve güvenli bir ortamda eğitim almalarını sağlayacağız. Bu bağlamda Kur’an kursu öğreticilerimiz özveriyle çalışmalarını sürdürüyor, Kur’an kursu öğreticilerimize ayrıca maddi ve manevi emeği gecen herkese teşekkür ediyoruz." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan