Batman 15 Temmuz İmam Hatip Ortaokulu 6’ınci sınıf öğrencisi olan Muhammed Yusuf Ergün, 12 ayda Kur’an-ı Kerim’i ezberleyerek hafız oldu.

15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü yıldönümünde hafızlığını tamamlayan Muhammed Yusuf Ergün ve hocasını kabul eden Batman İl Müftüsü Turgut Erhan,

"Peygamberimiz (s.a.s.), 'Ümmetimin en şereflileri Kur’an-ı Kerim’i ezberleyen ve yaşayanlardır.' hadisinin müjdesine mazhar olmak, başlı başına hafızlığın mükafatıdır. Bu söze muhatap olmak için hafız olunur. Zira hafızlık, vahyi muhafaza etmek ve satırdan sadıra damıtmaktır. Hafızlar, mukaddes kitabı sadece dillerinde değil, gönüllerinde de taşırlar. Onların fikri de, zikri de, şükrü de Kur'an'dır. Ahdine sadık kalandır onlar. Kur'an'ın rahmani ikliminde felaha ve salaha erenlerdir." dedi. 

Bir hafızın ortalama 1 ile 3 yıl arasında yetiştiğini ifade eden Müftü Erhan, "Küçük hafızımız hafızlığını 1 yıl gibi kısa bir sürede tamamlamış olup, bu güzel başarının 15 Temmuz’un yıldönümünde gerçekleşmesi ve 15 Temmuz hafızı olması bizleri ayrıca mutlu etmiştir, 15 Temmuz Hafızımızı ve hocalarını tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum." şeklinde konuştu.

İl Müftüsü Erhan 15 Temmuz Hafızı Muhammed Yusuf Ergün ve hocasına Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından çeşitli kitaplar hediye etti.

Editör: Mehmet Çalışkan