Bartın İl Müftülüğünce “Mevlid-i Nebi Haftası” dolayısıyla düzenlenen “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” konulu konferansa, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Tıraşçı konuşmacı olarak katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan konferansta katılımcılara hitap eden Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Tıraşçı, Yüce Allah’ın Kur’an-ı Kerim'de dinin bütün olarak tamamlandığını ve din olarak İslam'dan razı olduğunu haber verdiğini hatırlatarak; kargaşanın, kavganın ve kötülüğün hakim olduğu günümüzde Allah’a verilen “vefa’’ sözünün daha da önem kazandığını dile getirdi.

Yüce Allah’ın hiç kimseye altından kalkamayacağı yük yüklemeyeceğini ifade eden Tıraşcı, “Allah‘a ve Peygamberine sımsıkı sarılmak zorundayız.” dedi.

Tıraşçı, sözlerinin sonunda salgında "Vefa Sosyal Destek" gruplarında hizmet veren din görevlilerine vefa göstergesi olarak teşekkür etti.

- Hz. Peygamberin güzel ahlakını günümüze taşımaya ihtiyacımız var

Açış konuşmasını gerçekleştiren Bartın İl Müftüsü Abdülcelil Çakar ise “Dünyanın çeşitli bölgelerinde birçok adaletsizlik ve huzursuzlukların yaşandığı günümüzde, her türlü kusurlardan arındırılmış, tüm ahlaki güzelliklerle bezenip donatılmış olan yüce peygamberin o güzel ahlakını günümüze taşımaya ve yaşatmaya bugün her zamankinden daha çok ihtiyacımız vardır.’’ ifadelerini kullandı.

Program din görevlilerinin ilahi dinletisi ile tamamlandı.

Editör: Mehmet Çalışkan