Bartın İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Bartın Şubesi koordinesinde, 4-6 yaş grubu Kur'an kurslarında eğitim gören öğrenciler "Kadim Oyunlar Şenliği"nde buluştu.

Bartın Merkez Karaçay Piknik Alanı'nda düzenlenen şenlik; öğrenciler, öğrenci velileri ve ihtiyaç odaklı Kur'an kursu öğrencilerinin katılımıyla sabahın erken saatlerinde başladı.

Müftülüğe bağlı 4-6 yaş grubu Kur'an kurslarında eğitim gören 150 öğrenci ile ihtiyaç odaklı Kur'an kurslarında eğitim gören kursiyerler ve çok sayıda velinin katıldığı şenlikte; çuval yarışı, yumurta taşıma, halat çekme, sek sek, su taşıma, kule devirme gibi pek çok oyun ve yarışmanın yanı sıra yüz boyama gibi etkinlikler de gerçekleştirildi.

Çizgi film karakteri Keloğlan ve arkadaşlarından oluşan fotoğraf standında bol bol fotoğraf çektiren minikler, gün boyu doyasıya eğlendi.

TDV Bartın Şubesince kurulan ikram çadırında ise su, balon, oyuncak ve pamuk şeker ikramında bulunuldu.

Kadim oyunlar ve çok sayıda etkinlik sonrası yorgun düşen minikler, yorgunluklarını velilerin getirdiği ev yapımı yiyecekleri paylaşarak attılar.

Programa İl Müftüsü Abdülcelil Çakar, İl Müftü yardımcıları Hulusi Güner ve Hatice Hasçiçek, Müftülük personeli ve Kur'an kursu öğrencileri ile veliler katıldı.

İl Müftüsü Çakar, çocuklarını 4-6 yaş grubu Kur'an kurslarına gönderen ailelere, Kur'an kursu öğreticilerine ve programda emeği geçen görevlilere teşekkür etti.

Editör: Mehmet Çalışkan