- Türkiye Diyanet Vakfı Sırbistan’daki Camilere Kur’an-ı Kerim ve Boşnakça Mealini bağışladı

Sırbistan Belgrad Bayraklı Camiinde 04.10.2019 tarihinde Cuma hutbesinde tanıtımı yapılan Boşnakça Kur’an-ı Kerim Meallerinin camilere vakfedilme programı düzenlendi.

Programa T.C. Belgrad Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Dr. Fatih Yücel, Sırbistan İslam Birliği Riyaseti Sırbistan Müftüsü Abdullah Numan, Belgrad Müftüsü Mustafa Yusufspahiç, İslam Birliği yetkilileri ve cami cemaati katıldı.   

T.C. Belgrad Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Dr. Fatih Yücel, Belgrad Bayraklı Camiinde Cuma namazı sonrası yapılan törende Sırbistan’a "Hediyem Kur’an Olsun Projesi" kapsamında yaklaşık 15 bin Kur’an’ın geldiğini ve bu Kur’an'ların Sancak, Voyvodina ve İç Sırbistan bölgelerinde İslam Birlikleri vasıtasıyla halka dağıtıldığını ifade etti.

Saraybosna Din Hizmetleri Müşavirliğinin koordinesinde yeniden basılarak Sırbistan’daki camilere vakfedilmek üzere gönderilen 3000 adet Kur’an’ın Sırbistan’ın farklı bölgelerindeki 300’den fazla camiye Türk Halkının hediyesi olarak bağışlanacağını belirten Yücel, dağıtıma Belgrad’daki ecdat yadigârı tek mabed olan Bayraklı (Hüseyin Kethüdâ) camiinden başlamalarının manevi değerinin büyük olduğunu vurgulayarak, iştirak edenlere teşekkür etti.

Sırbistan Müftüsü Abdullah Numan da Cuma hutbesinde, Kur’an’ın müminlerin hayatındaki yerine değindikten sonra, camilerine Müslüman halkın okuması için hediyelerin en güzeli Kur’an bağışlayan Diyanet İşleri Başkanlığına, Türkiye Diyanet Vakfı'na ve Belgrad Din Hizmetleri Müşavirliği'ne teşekkür etti. Türkiye’nin tüm dünyada Müslümanların gerçek anlamda hamisi olduğuna vurgu yapan Numan, Türk halkına ve dünyadaki bütün Müslümanlara hayır dualarda bulunarak hutbesini bitirdi.

Editör: Mehmet Çalışkan