Türkiye Cumhuriyeti Belgrad Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliği ile Sırbistan İslam Birliği Riyaseti Sancak Müftülüğü iş birliğinde Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında Sjenica, Tutin ve Yeni Pazar’da ‘Hz. Peygamber ve Aile’ konulu programlar düzenlendi.

Yeni Pazar’da düzenlenen program, Üsküplü Kurra Hafız Abdurrahim Süleyman’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programlarda Sjenica 15 Temmuz Anaokulu ve Tutin Nahla Anaokulu öğrencileri, Hz. Peygamberle (s.a.s.) ilgili şiirler ve hadis-i şerifler okudular.

Gülistan, İstanbul ve Gazi İsa Bey ilahi koroları tekbirler, salavatlar, Türkçe ve Boşnakça ilahiler seslendirdiler.

Sonrasında kürsüye gelen Sancak Müftüsü Senad Halitoviç, şunları kaydetti:

“Allah Resulü en güzel eş, en güzel kardeş, en güzel komşu, en güzel dede, en güzel komutandır”

“Âlemlere rahmet olarak gönderilen Allah Resulü, (s.a.s.) en güzel eş, en güzel kardeş, en güzel komşu, en güzel dede, en güzel komutan olmuştur. Bugün onun hikmetine, yumuşaklığına ve hassasiyetine çok ihtiyacımız var. Onun başkalarına beslediği sevgiye, başkaları için duyduğu endişeye her zamankinden çok ihtiyacımız var. O tüm insanları severdi, din düşmanlarına bile iyilik düşünürdü.”

Program Sancak Müftü Yardımcısı Muhammed Demiroviç’in yaptığı dua ile tamamlandı.

Sırbistan’da düzenlenen Mevlid-i Nebi programlarına dair Diyanet Haber’e açıklamalarda bulunan T.C. Belgrad Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Dr. Fatih Yücel, “Etkinliklerde Diyanet İşleri Başkanlığımızca haftanın teması olarak belirlenen ‘Hz. Peygamber ve Aile’ konusunu işleyerek bir baba, bir eş, bir dede, bir dünür, bir kayınbaba olarak Hz. Peygamber’in muhatabına karşı nezaketini, letafetini, affediciliğini, cömertliğini, sadakatini, adaletini kısacası onun aileye ve tüm insanlığa hayat veren örnekliğini anlatmaya çalıştık.” dedi.

Mevlid-i Nebi Haftası etkinleri kapsamında; ‘Aileye İlişkin Problemlerin Çözümü’, ‘Aileye İlişkin Fıkhi Konular’ gibi konuları seminer, cami sohbetleri ve esnaf ziyaretleri ile de hafta boyunca gündemde tutmaya gayret edeceklerini belirten Yücel, bu programları düzenleme noktasında kendileriyle iş birliğine giden Sancak Müftülüğüne, bölge Müslümanlarına desteğini sürdüren Türk halkının şahsında Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfına teşekkür etti.

Sırbistan’daki Mevlid-i Nebi etkinlikleri 16 Kasım 2019 Cumartesi günü Prijepolje’de düzenlenecek program ile nihayete erecek.

Gençlerin ve yerel halkın yoğun ilgi gösterdiği programlara Sancak Bölgesi belediye başkanları, Boşnak Milli Konsey Başkanı ve üyeleri, Sırbistan İslam Birliği Riyaseti yetkilileri katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan