Balıkesir Karesi İlçe Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Karesi Şubesi iş birliğinde ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik iftar programı düzenlendi.

Kur’an kursu öğrencilerinin Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program yine öğrencilerin okuduğu ilahi, ezan ve dualarla devam etti.

Programın açış ve selamlama konuşmasını yapan Karesi İlçe Müftüsü Fahri Sağlık bu özel iftarın önemine değinerek “Gençliğe Değer Projesi” hakkında bilgiler verdi.

Müftü Sağlık şunları kaydetti:

“Karesi Müftülüğü olarak proje kapsamında Karesi sınırları içerisinde bulunan 12 lise, 19 ortaokul olmak üzere toplam 31 okulda ‘Peygamberimiz ve Gençlik’ söyleşileri gerçekleştirildi. Bu söyleşilerde toplam 3 bin 155 öğrenciye ulaşıldı. Cami ve Kur’an kurslarımızda 5-15’er kişilik gençlik grupları oluşturuldu. Bu gruplarda da toplam 2 bin 168 gencimizle bire bir temas kuruldu.

Söyleşilerde gençlerimize Peygamber Efendimiz ile ilgili özel sorular sorduk. Sorulara doğru cevap verenleri tespit ederek ödüllendireceğimizi söyledik. İşte şimdi bu öğrencilerimiz aramızdalar. Kendilerini bu üstün başarıları nedeniyle bir kez daha kutluyorum. Ayrıca camilerimiz ve Kur’an kurslarımız arasında projeyi en aktif olarak yürüten üç camimizi belirleyerek her camiden üçer öğrencimizi de ödüllendirme kararı aldık. Başta cami görevlilerimiz olmak üzere gençlik gruplarında yer alan bütün gençlerimizi tebrik ediyor, iftarımızı teşriflerinizden dolayı hepinize en içten saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”  

Programın sonunda projede başarılı olan öğrencilere Türkiye Diyanet Vakfı Karesi Şubesi tarafından hediyeler verildi.

Karesi Merkez Yıldırım Camii Kur’an Kursunda düzenlenen iftar programına Balıkesir İl Müftüsü Ramazan Topcan, Balıkesir İlahiyat Fakültesi Dekanı Mehmet Bayyiğit,  Karesi İlçe Millî Eğitim Müdürü Sami Günnü, il müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, Karesi İlçe Nüfus Müdürü Leyla Arifoğlu Kutluca, İmam Hatip Okulları Platformu Balıkesir Temsilcisi Halil Taş, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, TDV Karesi Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan