İl Müftülüğünce düzenlenen programa, Karesi Müftüsü Fahri Sağlık, öğretmenler, din görevlileri ve 600’ü aşkın öğrenci katıldı.

Program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Zağnos Paşa Camii İmam Hatibi Nafiz Duman, öğrencilere mevlid-i şerifin veladet bölümünden beyitler okudu ve açıklamalarını yaptı.

Ardından Karesi Müftüsü Fahri Sağlık’ın “Peygamberimiz ve Gençlik” temalı söyleşisi başladı.

İlk Müslümanların çoğunluğunun neden gençlerden oluştuğunu öğrencilere sorarak ve onların görüşlerini dinleyerek söyleşisine başlayan İl Müftüsü Fahri Sağlık, Hz. Peygamber’in: “Beni yaşlılar yalanladı, gençler tasdik etti.” dediğini hatırlatarak, Hz. Peygamber’in İslam'ı tebliğ ederken, toplumun yeniliğe açık, idealist ve enerjik kesimini çok önemsediğini, onlara her zaman değer ve destek verdiğini,  bunun karşılığı olarak gençlerden de büyük ölçüde destek gördüğünü belirtti.

Müftü Sağlık sözlerini şöyle tamamladı:

“Hz. Peygamber'in (s.a.s.) gençleri teşvik eden bu sıcak, samimi yaklaşımı ve ilgisi sayesinde, genç sahabiler; canlarını, mallarını, ailelerini Allah yolunda feda ederek, Hz.Muhammed’in (s.a.s.) korunması ve başarısı için can siperane çalışmışlardır. Allah Resulü (s.a.s.) ile genç ashabı arasındaki ilişkiye bakıldığında, çift yönlü hakiki bir sevginin varlığı açıkça görülmektedir. Dolayısıyla, dünya gözüyle görmediği hâlde ona iman eden bugünün gençlerinin de aynı muhabbetle rahmet Peygamberini bütün yönleriyle tanıyıp örnek almaları, onun güzel ahlakını yaşamaları, idealleri arasında olmalıdır. Zira kötülüğün yeryüzünü kuşattığı bir zamanda, gençliğini muhafaza ederek vahyin son elçisi seçilen ve hayatını Kur’an ahlakına dönüştüren Sevgili Peygamberimiz (s.a.s.), çağları aşan örnekliğiyle bugüne de ışık tutan aydınlatıcı bir kandildir.”

Editör: Mehmet Çalışkan