Sındırgı İlçe Müftülüğü "2022 Ramazan Gençler Okuyor Her Zaman" sloganıyla lise ve ortaokul öğrencilerine yönelik yarışma düzenledi.

Yarışma kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından "Kafama Takılanlar" kitabı lise öğrencileri için, "Ay Işıyınca Siyeri-i Nebi" kitabı ortaokul öğrencileri için yarışma konusu olarak belirlendi. 

Hayırseverlerin desteği ile temin edilen kitaplar, Kitap Fuarı’ndaki Müftülük standında öğrencilere hediye edildi.

Yarışmaya dair Diyanet Haber’e açıklamalarda bulunan İlçe Müftüsü Sami Türkel, "Öğrencilerimize dağıttığımız kitapların 17 Mayıs’a kadar okunarak o gün yapacağımız yarışmaya hazır gelmelerini istiyoruz. İlçemizde okullar özelinde eş zamanlı olarak imam hatip meslek dersleri öğretmenleri ve din kültürü ahlak bilgisi öğretmenleri marifetiyle yapacağımız yarışmada her okuldan ilk ona giren öğrencilere ödül vereceğiz. Öğrencilere ücretsiz dağıtılan kitapları da özellikle kitap fuarındaki standımızda gençlerimize ulaştırarak Başkanlığımız yayınlarının da tanıtımını yapıyoruz." dedi.

Yarışmaya olan ilginin oldukça yüksek olduğunu belirten Müftü Türkel, "Yarışma ile asıl hedefimiz olan kitabın dağıtımından ziyade okunmasının sağlanması amacını da yarışma vesilesiyle sağlamış olacağız." ifadelerini kullandı.

Editör: Mehmet Çalışkan