Balıkesir Müftülüğü, Balıkesir Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde “Balıkesirli Bir İslam Alimi İmam Birgivi” konulu uluslararası sempozyum düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı’nın konuşmacı olarak katıldığı sempozyum, Balıkesir Öğretmenevinde düzenlendi.

Balıkesir programı kapsamında il müftülüğünü de ziyaret eden Huriye Martı, Balıkesir’de görev yapan Kur’an kursu öğreticileri ve vaizlerle bir araya geldi.

Balıkesir’de düzenlenen "Balıkesirli Bir İslam Alimi İmam Birgivi" konulu sempozyuma değinerek konuşmasına başlayan Martı, İmam Birgivi’nin hayatı ve eserleri üzerine yaptığı çalışmalarından bahsetti.

Prof. Dr. Martı, Birgivi'nin önemli bir alim olduğunu vurgulayarak, "Birgivi Mehmet Efendi hem bir vaiz hem bir mürşit hem de bir müderris ve mütefekkir. Onun bir taraftan halkla iç içe, yan yana halktan asla uzak kalmayan, bir taraftan da medresede ilimle meşgul olan iki taraflı yönü aslında bizim için çok büyük bir örneklik." ifadelerini kullandı. 

Huriye Martı, Diyanet İşleri Başkanlığının son dönemde yaptığı çalışmaları anlattı.

Diyanet’in cezaevleri, sevgi evleri, kadın sığınma evleri, huzurevleri, KYK yurtları ve sağlık kurumları gibi çok farklı kurumlarda sunduğu manevi rehberlik hizmetlerine değinen Prof. Dr. Martı, Başkanlığın yürüttüğü bütün bu çalışmaları, yüksek bir toplumsal sorumluluk bilinci ve heyecanla yerine getirdiğini kaydetti.

Çocuk istismarından bağımlılıkla mücadeleye, değişik inanç akımlarının gençler üzerindeki etkisinden hızla artan boşanmalara kadar pek çok konuya değinen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Huriye Martı, Başkanlığın bütün bu problemler karşısındaki duruş ve gayretine vurgu yaptı.

Program Huriye Martı’ya çiçek takdimiyle son buldu.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı, il müftülüğüne bağlı Aile İrşat Bürosu’nu ve burada görev yapan vaizleri ziyaret etti.

Editör: Mehmet Çalışkan