Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı koordinesinde sürdürülen Uluslararası İlahiyat Projesi (UİP) kapsamında Türkiye’de altı ayrı ilahiyat fakültesinde eğitimlerini sürdüren ilahiyat öğrencilerinden Bursa İlahiyat Fakültesinde eğitim alan 20 ayrı ülkeden 30 erkek ve 30 kız öğrenci, Edremit ilçesinde misafir edildi.

Edremit Kaymakamlığı, İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde geçen yıl hizmete giren Altınoluk Diyanet Evi’nde bir hafta kalan öğrenciler, verimli ve keyifli bir tatil süreci geçirdiler.

Öğrenciler kaldıkları bir hafta boyunca kendilerini ziyaret eden Edremit Kaymakamı, Balıkesir İl Müftüsü, Edremit İlçe Müftüsü, Edremit İl Milli Eğitim Müdürü ve daire amirlerince Balıkesir ve Edremit hakkında bilgi aldı.

İlçe Müftüsü Said Emin Arvas ise öğrencilere, Türkiye Diyanet Vakfının yurt içi ve yurt dışındaki eğitim hizmetleri ile ilgili bilgi aktardı ve konuya dair bazı sayısal veriler paylaştı.

Öğrencilere İlçe Müftülüğünce Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından çıkan kitaplar hediye edildi.

Öte yandan kız öğrenci grubu Edremit Müftülüğüne bağlı Şentürkler Camii 4- 6 Yaş Kur’an Kursunu ziyaret ederek minik öğrencilerle bir araya geldi.

Çocuklarla neşeli anlar geçiren misafir öğrenciler, öğrenci velileri tarafından hazırlanan ikramlarla ağırlandı.

Altınoluk Diyanet Evi ve Edremit Müftülüğü rehberliğinde ilçenin önemli alanlarını ziyaret eden öğrenciler daha sonra Bursa’ya uğurlandı.

Editör: Mehmet Çalışkan